Prosize kapsule

Veština komunikacije sa ženama

Sigurno ste se više puta u životu „ujeli za jezik“ jer ste devojci / ženi rekli nešto što u datom momentu očigledno nije trebalo. Uvereni smo da Vam je bilo potrebno više životnih lekcija dok niste savladali makar najosnovniju veštinu svakodnevne komunikacije sa bliskom ženskom osobom. Čini Vam se da ne valja ni kad ćutite, a ni kad kažete ono što mislite… e pa evo nekoliko saveta…

Ne reci : “Ma ko će te videti?”

Koliko su muškarci opušteni kad je u pitanju izgled, utoliko je jasnije da je samopotvrđivanje ženama u tom domenu najpotrebnije. Pa, kada se vaša partnerka ogleda, mršti na svoj odraz u ogledalu i već po četvrti put menja odevnu kombinaciju – a vreme neumitno teče – setite se neke iskrene izjave i šapnite joj dok je grlite. Dodir će je umiriti, a kompliment opustiti. Ne zaboravite na onu staru izreku da se žene doteruju zbog drugih žena – svaka kritika na račun izgleda može biti pogubna. Poštujte njen trud i krenite pola sata ranije sa priremama za izlazak. Poštedećete i sebe i vezu, a ona će biti polaskana.

Ne reci : “Zar opet…?”

Jao meni...

Jao meni...

To što se Vama određene radnje poput mesečnog odlaska kod frizera, razgledanja izloga, listanja časopisa, sedmog po redu gledanja omiljenog romantičnog filma … čine nesuvislim i ispraznim, to je zato što “niste pronikli u suštinu”. Ovaj ritam ženskih aktivnosti se ponavlja kao mantra i stoga ne treba zbog toga razbijati glavu o zid. Jednostavno organizujte svoje vreme kada ste joj povremena podrška u takvim aktivnostima, i uživajte u životu. Ako se opremite potrebnom iPod muzikom ili literaturom, sve može proći bezbolno po vašu vezu, pa čak i biti korisno. Više vremena ćete provesti zajedno i deliti više zajedničkih trenutaka koji su ženama naročito bitni. Vaše mesto neće svaki put zauzeti drugarica i neće biti prilike za priče tipa “Ni ovaj moj…”, dakle mala žrtva za veliki podvig!

Ne reci : “Šta si rekla…?”

Ako nešto mrze, to je da ne budu slušane! Budi oprezan u situaciji kada žene govore i kada to postane monolog, jer sigurno nešto važno pričaju. Desi se svima da misli odlutaju, ali poslužite se lukavstvom koje i profesionalci koriste, jednostavno pitajte : “Zašto tako misliš?”. Ona će imati utisak da ste aktivno pratili radnju, da vas zanimaju i tema i njeno mišljenje, a vi ćete dobiti objašnjenje propuštenog. Takođe, važna je mimika: podignite obrve, namrštite se i važno klimnite glavom, samo ne preterujte. A telo neka bude blago nagnuto prema njoj, što će stvarati utisak da pažljivo slušate.

Ne reci : “Ajde ti …”

Ako već postoje neke obaveze koje vam nisu ni bliske ni drage, kose se sa vašim životnim principima, a jednostavno se moraju odraditi, ne prebacujte odgovornost na nju. Nipošto! To moramo uraditi MI. A u tom paru ona se uvek nekako pojavi kao veštija, kompetentnija, iskusnija, i naravno stvar se polako njoj prepusti. Ne zaboravite ni komplimente za njen trud i sposobnosti koji – moramo priznati – nisu izmišljotina. Žene naprosto jesu predodređene za neke stvari, a mi … mi jednostavno nemamo taj gen!

Zaključak

Ne postoje iste žene, niti univerzalni recept za džentlmene, tajna je u iskrenosti i poštovanju. Dakle, princip je isti – zastani, razmisli i seti se: to je ONA i sve je zbog NJE! Tome prilagodi svoju komunikaciju. Ono što može biti u početku napor, neprimetno postaje manir naših vrlina. Vredi pokušati.

©MuškiMagazin

Slični tekstovi

2 komentara na “Veština komunikacije sa ženama

  1. Pingback: Veština komunikacije sa ženama -

  2. Sta mi sve moramo da radimo zbog njih,a one zbog nas nista. -.-
    Ajde mi njima da naredimo da igraju PES sa nama pa da se naljutimo ako nece 😀

Ostavite komentar