Prosize kapsule

Muške frizure za 2009.

| by Mirjana Marić


Svi modni trendovi se ciklično ponavljaju. Poslednjih par godina smo svedoci da se u modu vraća osavremljen izgled iz 20. veka i čvrsto pušta svoje korene u 21.-om veku. To se takođe događa i sa muškim trendovima frizura za 2009. U modi su stari načini stilizovanja frizura na novi način (ko bi rekao..)

Koji je koji?

Koji je koji?

U 2009. godini muške frizure dele se u dve kategorije, a to su – školarac i roker.

Smatra se da je rokerski izgled definitivno kreacija 20. veka, dok izgled školarca seže duboko u doba 19. veka, Velike Britanije. Kreacije s modnih pista u 2009. donose nešto slično grunge-u, ali većina ‘’običnih’’ muškaraca će se ipak odlučiti za savršenu, klasikom inspirisanu frizuru.

ŠIŠKE

Trenutni muški modni trendovi se baziraju na prošlogodišnjim ženskim modnim trendovima., tako da nije veliko iznenađenje to što su šiške glavni element muških frizura u 2009.

Kako šišati šiške?

Imam šiške, ali ne ispod miške!

Imam šiške, ali ne ispod miške!

Muške trendy šiške u 2009. godini dolaze u raznim dužinama, tako da će momci moći da se igraju sa svojim izgledom sve dok ne nađu one koje će sasvim odgovarati njihovom obliku lica. Iako je prilično bitno da je deo kose koji je pozadi kraći, kao i deo sa strane, akcenat se ipak stavlja na dužini šiški.

Najbolji primer se mogao videti na reviji muške kolekcije za proleće-leto 2009. Bottega Veneta, gde su predstavljene dve vrste šiški u potpunom kontrastu.

Takođe je preporuka šišati šiške na aktuelan način: da imaju oblik i da im je dužina do obrva, kao što se moglo vidjeti na reviji Burberry Prorsum za muškarce proleće-leto 2009.

Kako stilizovati šiške?

Nije bitno da li koristite peglu za ispravljanje kose ili volite prirodno ravnu kosu, trend muških šiški u 2009. godini se svodi na gustoću. Lagani, slojeviti detalji će šiškama omogućiti takav izgled.

Rez! Ništa to ne valja..!

Rez! Ništa to ne valja..!

Sem gustoće dužina je isto bitna, što se najbolje vidi kod modela na Burberry Prorsum reviji. Ovakva frizura je nazvana „Cezarov rez“ po Juliju Cezaru, koji je često prikazivan sa vrlo ovakvim tipom frizure. Iz sličnih razloga, ta frizura je nazvana i „Klunijev rez“, po glumcu George Clooney-u. Iako je sečena tako da kosa od slepoočnica ide prema čelu, celokupan efekt zavisi i od voska bez sjaja koji će dati efekat gustoće kose.

Naravno, sem novina u šišanju i oblikovaju kratke kose i dalje se u velikoj meri obraća pažnja na dugu kosu. Kada je u pitanju stilizovanje duge kose, postoje izvesna pravila. Odavno ovakva frizura nije samo ‘’puko puštanje kose’’. Ako obraćate pažnju na stil znaćete da je i ovoj frizuri potrebna nega u velikoj meri, jer samo tada ona deluje zdravo i efektno.

Pogledaj i tekst: SAVETI ZA MUŠKE FRIZURE

Trendy duga kosa

Nisam riba majke mi..!

Nisam riba majke mi..!

Prednost duge kose je što ne morate često da idete kod frizera! Ali, bitno je da znate da to da se duga kosa mora držati urednom i čistom jer se to na njoj puno više vidi nego na kratkim frizurama!!!

Upada mi kosa u nos!

Upada mi kosa u nos!

Takođe jedan od preduslova za puštanje kose je da budete svesni da morate koristiti odgovarajuće proizvode za vašu kosu, od šampona, eventualno regeneratora, ali i proizvoda za stiliziranje koji će držati kosu pod kontrolom.

Iako ste sa dugom kosom ograničeni što se tiče frizure jer ona se ne može puno menjati bez frizera s vremena na vrijeme promomenite stranu na koju se češljate li napravite neku drugu malu promenu, recimo stavite kosu iza ušiju.

Duga kosa ne mora biti monotona, niti to nužno znači jako dugu ravnu kosu,  za dužinu i oblik konsultujte se sa frizerom kako biste bili sigurni da ćete ove sezone biti apsolutno IN.

©MuškiMagazin.com

Slični tekstovi

6 komentara na “Muške frizure za 2009.

  1. Pingback: Muške frizure 2009. « Top saveti za muškarce

  2. Sta je sa ovim muskim frizurama!!! Da li postoji neka normaln frizura. Ovi frizeri su sve gori i gori. Samo neke komercijalne frizura smisljenje samo za neke mrsave manekene i neke extremne licnosti… Sam ne mozes ovakve frizure koje ova opisuje u ovom casopisu da napravis sam, vec moras kao zena stalno kod frizera. Ja ne znam ko ce uopste uvde u Srbiji da nosi te frizure. Tako da ovaj casopis citati i gledati ove nebulozne slike je najvece gubljenje vremena za mene…Treba da se stide ovi nasi frizeri, sve neobrazovane i jadne licnosti koji obigravaju sa makazama oko nase glave a opet nista ne mogu da urade. A nije ni cudo sto ne mogu musteriju da razumeju koju frizuru trazi, posto vrlo slabo obrazovanje i imaju. Jedno ih praksa vadi, a i tu su zaglibili posto stalno kopiraju neke slike iz stranih zemalja i stavljaju u casopise. Nisam video ni jednog naseg coveka da nosi neku ovaku frizuru. Sramota!!!

  3. Al' kenja ovaj baja sto nema jaja.. Strasan lik… Bajo, upisi srednju frizersku i kada zavrsis idi u New York na usavrsavanje…

  4. You need think about it. Despite the emails, the overwhelming evidence showing global warming is happening hasn't changed.

    "The e-mails do nothing to undermine the very strong scientific consensus . . . that tells us the Earth is warming, that warming is largely a result of human activity," Jane Lubchenco, who heads the National Oceanic and Atmospheric Administration, told a House committee. She said that the e-mails don't cover data from NOAA and NASA, whose independent climate records show dramatic warming.

Ostavite komentar