Prosize kapsule

SMS ljubavne poruke

by Ksenija Forca

Od kada postoje, ljudi komuniciraju na različite načine. Nekada su poruke napisane mastilom na papirima prenosili golubovi. Danas je čak teško da zamislimo da poruke pišemo olovkom na papiru. Postoje razni načini komunikacije. Granice su proširene i često smo svedoci novih kompjuterskih programa i spravica koje omogućavaju da budemo dostupni jedni drugima.

Rani mobilni telefoni su se pojavili sedamdesetih godina XX veka i vrlo brzo su postali svakodnevica svake osobe. Sada nisu luksuz i cene su dostupne, a prerasli su u male kompjutere i pomoćnike: podsećaju vas na obaveze, povezuju sa prijateljima i ljubavnicima, puštaju vam muziku, fotografišu, snimaju trenutke koje želite zauvek da zapamtite …

Ja se tebe sviđam, a ti mene? ;)

Ja se tebe sviđam, a ti mene? 😉

Komunikacija mobilnim telefonima u vidu SMS poruka je jedna od najjednostavnijih i najbržih. Cena jedne poruke je mala u odnosu na telefonski poziv, a omogućava vam u isto vreme komfor i privatnost. Poruku možete poslati sa bilo kog mesta na kom se nalazite: sa posla, iz kuće, sa časa ili predavanja, dok ste zaglavljeni u saobraćaju ili šetate pored reke uz zalazak sunca. Privatnost vam je zagarantovana. Poruka koju pošaljete istog trenutka stiže osobi kojoj je namenjena. Niko ne može da pročita poruku koju šaljete ili primate. Čak i kada ste u gužvi možete da flertujete sa osobom u koju ste zaljubljeni. U takvoj situaciji bilo bi teško reći telefonom sve što vam je na umu, dok u poruci možete da podelite i najintimnije fantazije bez brige da će ih neko drugi čuti. SMS flertovanje vam daje slobodu da razmenite sve što vam padne na pamet. Naravno, kao i uživo, važno je da poštujete osobu sa kojom razgovarate i da ne radite ništa što vi ili ta osoba ne želi.

Ukoliko želite ponovo da se vidite sa osobom možete napisati “Bilo je prelepo veče sa tobom. Voleo bih ponovo da te vidim”, ili “Uživao sam u razgovoru i vremenu koje smo proveli zajedno. Želim ponovo da te vidim.” ili “Mislim na tebe od kada smo se rastali.”…ili nekada je dovoljno i samo “Mislim na tebe” da razbije led.

Sve ove prednosti SMS komunikacije su korisne u ljubavnim odnosima, prilikom zavođenja ili flertovanja. Vaš mobilni telefon može da koristi kao pomoćnik kada želite da stavite do znanja nekome da vam se dopada i da ste zainteresovani. Poslužiće da ugovorite sastanak sa osobama koje ste sreli na Internetu ili uživo. Takođe, mobilni telefoni nam pružaju mogućnost da smo u kontaktu sa partnerom ili partnerkom, bilo gde u bilo koje vreme.

Često se dešava da su partneri na poslu po ceo dan, da se vraćaju kući umorni ili da su na putu. SMS flertovanje i poruke omogućavaju da, u ovakvim vezama, budemo stalno u kontaktu i održavamo strast. Kada nam je dan stresan, svi nas nerviraju, mislimo da ne možemo da podnesemo pritisak, uvek možemo da izdvojimo par minuta da se odmorimo i pošaljemo neku strastvenu poruku ljubavniku, ljubavnici ili osobi na koju mislimo. Pored reči koristite i simbole kako biste preneli emociju u kratkoj poruci. Pošaljite osmeh :o), srce <3 ili nešto što sami kreirate, fotografiju ili pesmu koja govori kako se osećate.

Ukoliko ne poznajete osobu, a dobili ste broj od prijatelja: predstaviš se i kažeš odakle ti broj, i nastaviš sa “Želeo bih da te pozovem na piće, javi mi se na ovaj broj.” ili duža varijanta: “Već neko vreme razmišljam o tebi i voleo bih da te bolje upoznam. Ako želiš da se vidimo, javi mi se na ovaj broj.”

Dobro bi bilo i da poruka bude duhovita i u skladu sa osobom koja je šalje.

Koristite SMS poruke veoma pažljivo. Zapamtite da je svaka reč u poruci važna. Tu imate priliku da kratko, sažeto i jasno započnete ili nastavite komunikaciju. Ako ste stidljivi ili se plašite da ćete biti odbijeni, SMS poruke su sjajan način da razbijete tremu. Kratke poruke koje govore da biste voleli da se upoznate, da vam neko nedostaje, da ste se sjajno proveli sinoć, da se radujete ponovnom susretu, mogu da ulepšaju dan i vama i osobi kojoj ih šaljete.

Postoje stvari koje se mogu reći SMS porukom i one koje nikako ne treba ovako saopštavati. Nemojte da koristite SMS da biste rekli nešto što biste i sami više voleli da čujete uživo. Koristite SMS da izrazite svoju naklonost, zainteresovanost, da pošaljete seksi poruku, ali nikako da saopštite vesti koje su neprijatne. Posebno nemojte da zloupotrebljavate ovaj način da se „sakrijete iza telefona“ kako bi rekli nešto što vam je zaista neugodno da kažete osobi uživo. Uvek proverite da li je to baš taj broj telefona na koji ste nameravali da pošaljete poruku.

Ako imate manje od 16 godina, poruke tipa “kada sam sa tobom, vreme stane, boje su jače, sve odjednom zadobije smisao” možete naći na gomili bljak sms sajtova.

Zapamtite da su SMS poruke pomoćna komunikacija i ne mogu zameniti razgovor uživo. Kratke rečenice mogu da budu lepe i nežne, međutim, bez gestova koje možemo uživo da razmenimo, SMS poruke se mogu pogrešno razumeti. Da biste izbegli drame i nesporazume trudite se da na poruke odgovarate odmah. Ako niste u mogućnosti istog momenta, odgovorite u roku od nekoliko sati. Ako ne odgovorite na poruku, pokazujete osobi koja vam se sviđa da niste zainteresovani ili da ste neodgovorni. Trudite se da ne koristite SMS poruke kao način da se izvučete iz važnih razgovora. Ako više niste zainteresovani da viđate osobu, recite joj to uživo. Ako menjate plan, bolje je da pozovete i napravite novi dogovor. Zapamtite da ono što vi mislite dok pišete poruku neće biti baš tako i shvaćeno. Svi smo različiti, i možda vama ista reč ima potpuno drugačije značenje nego nekom drugom. Zato pišite kratke i jasne poruke. Ono što je važno i što želite da bude shvaćeno na pravi način, recite uživo na sastanku.

Svaka vrsta komunikacije ima svoju ulogu. SMS ljubavne poruke su pomoćna komunikacija prilikom flerta ili razgovora i važno je da budete sigurni da i drugoj osobi to odgovara. Možda ona više voli online chat, email, razgovore fiksnim telefonom… Najbolje je da za flert i ljubavne poruke odaberete onaj način komunikacije u kojoj oboje uživate.

©MuškiMagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “SMS ljubavne poruke

  1. Pingback: SMS ljubavne poruke « Top saveti za muškarce

Ostavite komentar