Prosize kapsule

Muški parfemi za leto 2009.

Na tržištu parfema ove sezone pojavio se veliki broj novih muških mirisa koji se preporučuju za sezonu spring/summer 2009. Poznate svetske marke napravile su mešavine koje nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim. Koji od ovih parfema bi mogao da se nađe i u vašoj kolekciji?

DKNY Men

new-2Donna Karan New York je pripremila i izbacila novi muški parfem koji se zove DKNY Men.
Novi DKNY Men je opisan kao citrusan, cvetan i sa svežinom šume ( prethodni je imao ekstrate lavande, ćilibara, začina i drveta) napravili su ga parfimeri Alberto Morillas i Harry Fremont u periodu izrade od jedne godine.

Donna Karan je o novom parfemu rekla:

“DKNY Men je sve ono što govori o muškracu i gradu. Na neki način predstavlja način muškarca koji živi i napreduje u New York-u i koji želi da kaže nešto o njegovoj jedinstvenosti i snazi. Zato smo izabrali Mark Vanderloo da prezentuje kako DKNY modu tako i naš parfem. On predstavlja DKNY Man-a.”…

Kylie Minogue – Inverse

Pop diva Kylie Minogue plasirala je na tržište svoj novi miris za muškarce nazvan “Inverse”.

inverseŽensku publiku već je osvojila svojim parfemima, a sada se bacila na osvajanje muške publike. Iako, moramo priznati reklamnim spotom više uveseljava žene. Naime za svoj novi miris „Inverse” angažirala je svog dečka Andresa Veloncosoa kao lice zaštitne kampanje. Zgodni odabranik australijske džepne venere vrlo brzo se skida iz odela i ostaje samo u toplesu dok ga pop princeza posmatra i sugestivno se osmehuje.

Kylie je dosad lansirala četiri ženska mirisa – Sweet Darling, Showtime, Sexy Darling i posljednji u nizu Couture.

Novi miris luksuzne kolekcije Armani Prive

armaniCedre Olympe novi je miris luksuzne kolekcije Armani Prive, a posvećen je planini Olimp- prebivalištu bogova iz grčke antike. Cedar- simbol besmrtnosti, jedan je od najdominantnijih mirisa ovog parfema: „Cedar predstavlja vezu sa zemljom, vazduhom i Armanijevim luksuzom.” Izjavili su kreatori parfema. Kombinacija gorke narandže, bergamota, limunovog drveta i smole kreirana je za sve muškarce koji se žele osećati posebno, poput grčkih bogova.


Yves Saint Laurent La Nuit de l’Homme

yslNakon angažmana Oliviera Martineza u reklamnoj kampanji za parfem „L’Homme” na tržište je konačno izašla kampanja njegovog naslednika „La Nuit de L’Homme”, čije je zaštitno lice markantni glumac Vincent Cassel, inače suprug italijanske glumice Monice Bellucci. U bogatoj karijeri Cassel je većinom tumačio uloge negativaca pa ga se svi sećamoiz njegovih zanimljivih uloga u L’appartementu, Irreversible, Dobermann-u, Ocean’s 12, itd. Na pitanje o ponovnom angažmanu (Vincent je već bio angažovan kao zaštitno lice parfema M7) iz YSL-a su rekli: „Vincent je glumac sa snažnom ličnošću i harizmom. On je prototip modernog muškarca koji je istovremeno osećajan i odvažan”.


He wood Rocky Mountain Wood

wooMuški miris He Wood Rocky Mountain Wood pripada kolekciji Dsquared2 Nature always Wins te je kompatibilan s drugim mirisima kolekcije. Daphne Bugey, dizajnerka parfema, svoju fasciniranost kanadskim Stenjakom i snažnim drvećem koje tamo raste, pretočila u muški miris koji u sebi sadži tri note: notu stene, planinsku notu i drvenu notu. Notu stene (Rocky note) čine mineralna ambra, tamjan i mošus; planinsku notu (Mountain note) čine ljubičica, kanadski ljiljan i beli papar; drvena nota (Wood note) sastoji se od opipljive, jake i duboke note cedra i vetivera. Ovaj parfem spada u drvene mirise, a cela parfemska kompozicija zaokružena je bočicom s drvenim okvirom.

©MuškiMagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Muški parfemi za leto 2009.

  1. Pingback: Muški parfemi « Top saveti za muškarce

Ostavite komentar