Prosize kapsule

Papuče ili japanke?

| by Mirjana Marić

Apostolke, japanke, rimljanke, isusovke,… postoji mnogo naziva za ovaj tip obuće i koji god da upotrebite svi će znati o čemu se radi. Svidelo se to muškarcima ili ne, japanke su već par godina unazad IN modni detalj i nema devojke kojoj se neće svideti da ih vidi na svom mladiću.

Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger

Postoji mnogo predrasuda o ovim papučama, a najčešće imaju veze sa konformizmom. Većina tvrdi da su ove papuče neudobne i da žuljaju (zar većina vas ne kaže to isto i za prezervative?! ). To dalje otvara pitanje, da li su žene zaista toliko lude, pošto ih nose već par sezona unazad ?!

Papučarska Dilema

Kada pričamo o nekim unapred izgrađenim mišljenjima, tu definitivno možemo da svrstamo i različite stavove po pitanju nošenja, bilo kojih drugih vrsta papuča sem klasičnih. Veoma dugo muškarci su nosili, uvek i u svakoj prilici, cipele ili patike. Onda se to nekako promenilo i počele su da se sve više nose sandale.

I matori Brus Vilis ih nosi...

I matori Brus Vilis ih nosi...

Reef

Reef

Šta se to desili sa savremenim ’’frajerima’’? Da li je to izdržljivost ipak popustila, pa je postalo ok, malo rashladiti noge ili je zaista kvalitet i dizajn savremnih sandala toliko neodoljiv da je potpuno besmisleno ne nositi ih. Naravno, sandale su brže bolje ustupile mesto i papučama. Leti u izlozima možemo videti razne modele, kožnih-elegantnih, casual, sportskih, ….. I sve više papuča koje su zamenile nekadašnje apostolke, a to su japanke.

U želji da što više istražim ovaj fenomen, pokušala sam malo da ’’prelistam’’ forume koji se bave ovom temom. Sasvim slučajno naišla sam na temu Klasične papuče ili japanke?. Zaintersovala me je ova dilema i začudila sam se odgovorima koje sam videla. Skoro svi posetioci su izabrali japanke, a od ostalih argumenata protiv bile su samo tipa, žuljaju me, dosadne su, volim da idem bos… Pa gde su onda te japanke na ulicama?!

Koje odabrati?

Cobain

Cobain

Većina poznatih brendova poseduje i OUTLET lokale. Ako krenete u kupovinu japanki, nećete pogrešiti ako kupite i neke koje su se nosile prošle sezone. Moda se u ovom smislu nije drastično izmenila, a svakako će i manja cena definitvno pomoći da se rešite za neku eventuanu promenu imidža. U svakoj od ovih tipova radnji, naćićete širok asortiman interesantnih papuča kao i ostale adekvatne obuće za predstojeću sezonu. Obradujte svoja stopala i pustite ih da dišu! Promenite stil i razbite prerasude!

Born

Born

Kao pripremu za novu kupovinu predlažemo kratko upoznavanje sa papučama poznatih robnih marki kao što je O’ Neill, Puma, Reef, Tommy Hilfiger, Sanuk, Timberland.


Modni dikatatori kažu DA ovim papučama, zašto ne biste probate i vi?

©MuškiMagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Papuče ili japanke?

  1. Pingback: Muška moda - saveti, trendovi, stil | Muški magazin - M@N!

Ostavite komentar