Prosize kapsule

Jirgen Elsezer: Nacionalna država i fenomen globalizacije

| by Duško Vukadinović

Mala, ali značajna izdavačka kuća Jasen, objavila je knjigu Jirgena Elzesera NACIONALNA DRŽAVA I FENOMEN GLOBALIZACIJE čiji je podnaslov Kako možemo da se spasimo iz svetske ekonomske krize.

nacionalna-drzava-globalizacijaPraveći halabuku, svetski moćnici i ekonomske oligarhije zamagljuju uzroke svetske ekonomske krize koja je počela da biva vidnom krajem prošle godine, a koja traje znatno duže. Takođe, kraj krize nije ni blizu tako vidljiv kako političari žele da nam predstave. Ekonomista po struci, veliki poznavalac globalnih kretanja kapitala i ideja, Elzeser (Nemac po nacionalnosti) argumentovano, citirajući ozbiljne izvore, razotkriva pozadinu nastanka finansijske propasti planete na prvo mesto kao krivca ističući hedž fondove — fondove koji trguju hartijama od vrednosti bez pokrića — i ukazuje na put izlaska iz te propasti.

Dotičući razne teme, autor jasno prikazuje usku povezanost ratova koje vode SAD sa finansijskim krahom i ističe da je glavni preokret i prvi pravi pokazatelj krize koju sada doživljavamo upravo bombardovanje Srbije 1999. godine. Iznesenu argumentaciju pronađite u knjizi, jer u nekoliko reči nije moguće preneti sve dokaze koji za tu tvrdnju postoje.

Pozdravljajući napor beogradskog izdavača da nam pruži objektivniji uvid u našu stvarnost, toplo preporučujemo ovo štivo svakom samosvesnom čitaocu — istraživaču, koji se neće zadovoljiti objašnjenjima koja dobijamo putem elektronskih medija, objašnjenjima koja postoje samo zato da nam umire savest.

©MuškiMagazin.com

1 komentar on “Jirgen Elsezer: Nacionalna država i fenomen globalizacije

Ostavite komentar