Prosize kapsule

M@N! tabu – ženski orgazam

By Ksenija Forca

Orgazam je često tabu tema među partnerima, posebno kada sa nekim prvi put imate seks. Orgazam je doživljaj u seksualnom činu koji je za svaku osobu različit i na različit način do njega dolazi. Neki ga opisuju kao talase zadovoljstva, a drugi kao vrhunac koji kratko traje.

Teško je razbiti led i tek tako pitati drugu osobu šta je zadovoljava i dovodi do orgazma. Nedostatak seksualnog obrazovanja u školama i odnos prema telu u današnjem društvu, uglavnom rezultira nepoznavanjem sopstvenog tela. Seksualnost i seks imaju veliku ulogu u životu svake osobe i vezani su sa svim aspektima našeg života. Na žalost mitovi, predrasude i društvene norme nas ne podržavaju da istražujemo i postavljamo pitanja. Mnoge žene zbog ovoga nikad nisu doživele orgazam.

find her G spotDo sredine šezdesetih godina dvadesetog veka većina žena nije znala ulogu klitorisa. O tome se nije se javno govorilo, a mišljenje koje je vladalo u društvu, zahvaljujući Frojdu, jeste da zrela žena doživljava orgazam kada je stimulisana vagina, a ne klitoris. Nova znanja o klitorisu su uticala na porast seksualnog užitka žena. Istraživanja pokazuju da je klitoris organ čijim se stimulisanjem dostiže orgazam. Ako ne znate gde se nalazi, pitajte partnerku da vam pokaže. Postoji veliki broj načina i poza u kojima možete stimulisati klitoris: prstima, jezikom, penisom, seksualnim igračkama…

G-tačka je pored klitorisa, važna za postizanje užitka kod žena. Nalazi se na prednjem zidu dubine jednog prsta unutar vagine. Kod nekih žena ona predstavlja snažnu erogenu zonu, dok za druge stimulisanje te tačke može izazvati čak i bol. Najbolji način da ispitate da li je to erogena zona vaše partnerke je nežan pritisak na G-tačku koji može da izazove veliku prijatnost. Možete da koristite prste, seksualne igračke, penis itd. Jedini vodič do svoje G-tačke je žena, pa je otvorena komunikacija i u ovom slučaju poželjna. Stimulacija G-tačke može dovesti i do ženske ejakulacije.

Da bi žene postigle orgazam potrebno je da upoznaju svoje telo i istraže šta im pričinjava zadovoljstvo. Podržite partnerku da vam pokaže ili kaže šta želi. Podržite je da sama istražuje šta joj pričinjava zadovoljstvo. Zabavljajte se dok istražujete zajedno. Na taj način možete da osvežite vezu i seks.

Nije svakoj osobi važno da doživi orgazam u toku seksualnog čina. Potrudite se da insistiranje na orgazmu ne postane još jedan pritisak. Ako se istraživanja ili ono što čitate o seksu ne podudara sa vašim iskustvima, naučite da verujete sebi i onome što vi znate o svom telu. Naučite da istražujete sebe, samostalno ili u odnosu sa partnerima/kama. Najbolji način da osobe uživaju u seksu je pre svega da se ne stide da o tome razgovaraju. Ako se ne stidite da imate seks, probajte da vežbate da se ne stidite i da otvoreno komunicirate o tome šta vam pričinjava zadovoljstvo. Neophodno je da budete sigurni da oboje želite seks. Nikada nemojte da terate ni sebe ni drugu osobu da radi nešto što ne želi. Unapred pripremite zaštitu kako bi mogli da se potpuno opustite.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar