Prosize kapsule

M@N! vodič kroz početak veze

by Sonja Madžar

Potpuno je u redu da si na početku veze ili muvanja pomalo uspaničen i da povremeno imaš postupke ili rečenice za koje ni sam ne znaš čemu služe i zašto si ih sproveo/izgovorio. Naravno, postoji gomila saveta o tome šta bi bilo dobro da spomeneš, predložiš i pitaš ali ovom prilikom mi te savetujemo o tome šta pred njom nikako ne bi trebalo da izađe iz tvojih usta.


Pripremi se i dobro upamti – Budi konkretan i nemoj puno da pitaš!

Prvo i osnovno: Ukoliko nju i njene prijatelje ne poznaješ od ranije, prva stvar koja ti je zabranjena je da govoriš (a naročito da loše govoriš) o njenim drugarima jer ne samo što nemaš pojma u kom su odnosu nego ćeš ispasti potpuno nesiguran i još na početku ćeš ispasti iz fokusa. Prema tome, ako si na početku i ako te priča o njenim muškim prijateljima baš nervira nekako probaj da stisneš zube i ne postavljaš pitanja na tu temu pa će valjda i ona shvatiti da toj priči nema mesta. A o tome da treba da držiš jezik za zubima ako ti se ne sviđaju njene drugarice, nećemo ni pričati.

Dalje, rečenice tipa „Zovem te za vikend…“ ili „Javiću ti se od nedelje…“ su najsigurniji put da dovedeš devojku na ivicu živaca. Em što joj time daješ „obećanje“ da ćete se tada videti a realno, ni sam baš nisi siguran u to em što je time ograničavaš da možda i ona tebe možda koji put zvrcne. Ako znaš da devojke vole da budu romantične onda je pusti da ti pošalje neki SMS kom se ne nadaš ili da te neobavezno nazove pa da onda dogovorite sledeće viđanje.

Drugo još osnovnije: Ne postavljaj glupa pitanja! Koliko god ti u nekom momentu to bilo zanimljivo, bitno ili usputno, pitanje „Sa koliko tipova si bila pre mene“, ono je prvo na listi zabranjenih. Zapitaj se da li zaista želiš to znaš i da li shvataš koju količinu nesigurnosti time pokazuješ? Čak i ako se nekada povede reč o tome, nemoj ti da budeš inicijator a naročito ne započinji priču tim pitanjem. Naravno, postoji još zabranjenih pitanja koja nisu toliko opasna ali su jednako glupa; „Da li mogu da te poljubim?“, „Šta ćemo da radimo večeras?“, „Da li ti se sviđam?“… Ne izgovaraj ih! Sve ovo odaje utisak da si potpuno izgubljen, neiskusan i da nemaš nikakav plan. Ako si se već upustio u neku priču sa njom, onda se ponašaj kao da znaš da joj se sviđaš pa je prema tome slobodno i poljubi ali pre svega toga smisli neki dobar plan (a imaj i rezervni). Budi muško jer ona to i očekuje od tebe.

Postoje još neke stvarčice o kojima ne bi trebalo da govoriš a tiču se materijalnog. To koliko je tvoj posao dobar i koliko je dobro plaćen, kako voziš dobar auto i kako ti je dobar stan ili kuća u kojoj živiš, sve to moraš da prećutiš kako te devojke ne bi svrstavale u one kojima je to zamena za „ono“. Istina da je mnoge padaju na to, ali veruj nam da čak i ako hoćeš tako da igraš – ne dozvoli da sluša o tome nego je pusti da sama vidi.

Ne garantujemo da neke od njih i ne vole da čuju ove stvari, ne garantujemo da ćeš uz pomoć nekoliko prećutkivanja uspeti da je osvojiš, ne garantujemo da ona nije „control freak“ ali pretpostavljamo da će ti ovih par saveta biti korisno u narednom periodu (i sa većinom devojaka).

Slični tekstovi

Ostavite komentar