Prosize kapsule

M@N! Fashion – ručni sat!

by Milena Stanisavljević

Sat- omiljeni modni predmet mnogih muškaraca koji drže do svog izgleda, odavno je prestao da bude samo instrument kojim se meri vreme, i postao mnogo više od toga- statustni simbol.

Sat kao statusni simbol

Muškarci su najčeće slabi prema satovima jer su oni, naravno pored burme, ukras muške ruke, na koji i dame često obraćaju pažnju. Odavno su mobilni telefoni, na kojima svako može proveriti koliko je sati, ušli u deo svakodnevice bez koje se ne može zamisliti život, ali satovi su ostali na pijadestalu muškog interesovanja.
Pred pripadnicima jačeg pola danas je veliki izbor časovnika – počev od onih zlatnih ili pozlaćenih koji se nasleđuju, do široke ponude trendi satova, čija se moda menja kao i drugih odevnih predmeta.

Kako izabrati pravi?

Bez obizira da li na ruci imate sat vredan čitavo malo bogatstvo, ili ste ga za sitne pare kupili na obližnjoj tezgi, imajte u vidu da nikako ne priliči da elegantan časovnik nosite obučeni u opuštenom stilu, uz farmerice, majicu ili trenerku. Isto, preporuka važi i obrnuto- sportski sat, ma koliko vam bio omiljen, nemojte nositi uz eleganto, poslovno odelo ili ukoliko idete na neki formalni sastanak.
Bitno je da sat koji nosite bude i u skladu sa Vašim godinama. Nije baš primereno videti ozbiljnog gospodina koji na ruci nosi plastični digitalni sat sa brojevima na ekranu, niti dečaka koji se, kao što poznata pesma kaže- “dočepao očevoga sata”.

Ukoliko vam satovi nisu bas omiljeni modni dodatak i kod kuće nemate čitavu kolekciju, potrudite se da prilikom kupovine budete racionalni i izaberete onaj koji će se uklapati uz vaš stil i odeću koju imate u ormaru. Razmislite o satovima u stilu sportske- elegancije koji će se, možda najbolje, uklopiti u različite kombinacije i koji ćete najčešće moći da nosite.

Satom se meri vreme, ali ne i ljubav

Ipak, ma koliko sat bio lep ili skup, ne može vam pomoći da zaustavite vreme. Zato, kada sledeći put vidite poklopljene kazaljke, ne časite časa- pomislite na dragu osobu, pozovite je i recite joj da vam je u mislima 86.400 sekundi, 1.400 minuta – odnosno 24 časa dnevno.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “M@N! Fashion – ručni sat!

Ostavite komentar