Prosize kapsule

M@N! Novac & Karijera – Rukuj se kao čovek!

Rukovanje je početak našeg predstavljanja nekome. Nijime ostavljamo prvi utisak, koji je i najvažniji, o sebi, svom karakteru i namerama zbog kojih smo tu. Ovo pravilo važi u poslovnoj, ali i svakodnevnoj komunikaciji – sa prijateljima, neprijateljima, poznanicima i potpunim strancima. Ko bi rekao da stisak šake može biti jedan od ključnih razloga zbog kog ste dobili ili izgubili posao? Da biste znali kako, M@N! vas uvodi u pravila ispravnog rukovanja…

Dajte malo života!

Rukujemo se pri upoznavanju, kada želimo da nekome izrazimo zahvalnost, na nečemu čestitamo.. Kako to činimo rećiće šta zaista mislimo o osobi s kojom se rukujemo. Pravilno rukovanje treba da bude čvrsto i energično, tako da pokaže iskrenost, snagu i profesionalizam. Savršeno rukovanje je ono koje prenosi prijateljski i pozitivan stav. Osoba koja prva ispruži ruku stvara mogućnost inicijative. Rukovanjem pokazujete interesovanje, otvorenost i samouverenost. M@N! savet je – budite prvi!

Pružite ruku kao čovek!

Ispružite vašu ruku sa raširenom šakom i palcem okrenutim uvis. Nemojte u šaku sagovornika staviti samo vrhove prstiju i brže bolje ruku povući nazad. Budite sigurni da Vam ruka klizne u ruku druge osobe dok se čvrsto ne dodirnu. Kada ste sigurni da ste ovaj korak uspešno izveli, pređite na sledeći – prodrmajte ruku samo dva puta gore dole.

Stegnite tu šaku!

Mlitavo, beživotno rukovanje šalje poruku stidljivosti, pasivnosti ili zaplašenosti. Na ovaj način nećete ostaviti utisak koji biste želeli, zato stegnite petlju, progutajte knedlu i rukujte se MUŠKI.

I za rukovanje postoji bonton!

Pri čestitanju rukujući se sa onim kome čestitamo, koristite obe ruke. Takvo rukovanje pokazuje ponos, toplinu i saosećanje. Naravno, ovaj vid rukovanja koristite isključivo sa osobama koje dobro poznajete da se signali ne pogrešno protumačili.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar