Prosize kapsule

Afrodizijaci – pomoć za ljubavnu nemoć!

Tog dana kada je antička boginja ljubavi Afrodita, onako ko od majke rođena, izronila iz mora na svojoj školjki sa misijom širenja ljubavi među smrtnicima, sa sobom je, iako se to na raznim prikazima iste ne vidi, ponela i zavežljaj pun raznih đakonija za slučaj da ljubav “zahladi”. Vatre koje bi trebale da zagreju situacije po njoj su dobile ime Afrodizijaci, a osnovna funkcija im je da svojim dejstvom opuste, podstaknu cirkulaciju krvi i zapale seksualne nagone.. Od tih davnina pa sve do danas Dr Afrodita uspešno se bori sa svim tegobama svojih štićenika, a kojih su 7 najčešćih magija koje joj u tome pomažu…?

1. Španska mušica

Priča o devojci kojoj je neko u piće dok nije gledala ubacio Špansku mušicu nakon čega je načisto “pomanitala” poznata je svima. A šta je zaista Španska mušica? U pitanju je moćan afrodizijak u čijoj je osnovi kantaridin – sastojak iz tkiva svetlećeg insekta, Španske mušice, koja je nastanjena u južnoj i centralnoj Evropi. Afrodizijak je uglavnom namenjen ženama, a dejstvo mu se ispoljava na genitalnoj sluzokoži, nadraživanjem iste. Međutim, on ima i negativna dejstva jer može izazvati i neke ozbiljnije moždane poremećaje, krvarenje bubrega itd.

2. Ostrige

Poznato je da je još Kazanova redovno za doručak konzumirao ostrige (nekih 50) prelivene sa malo maslinovog ulja i uz koji čen belog luka. One spadaju među najpoznatije afrodizijake i smatra se da svoja magična svojstva duguju cinku, mada ova pretpostavka još uvek nije dokazana. Šta god bilo – deluje!

3. Tartufi

Ako su ostrige u kategoriji najpoznatijih, tartufi su svakako u kategoriji najskupljih. U Evropi se kilogram ovih gljiva kreće i do 1.500 evra. Italijani, koji važe za velike ljubitelje tartufa, kažu da tartufi “žene čine nežnijim, a muškarce preduzimljivijim”. Naučnici su utvrdili da tartufi sadrže supstance slične testosteronu, hormonu presudnom za buđenje seksualne želje kako kod jačeg, tako i kod nežnijeg pola.

4. Celer i peršun

Kako baš prosečni Srbin ni danas, a ni nekad blisko ili nekad davno, nije mogao da odvoji godišnju ušteđevinu da bi akciju u krevetu učinio zanimljivijom, on se okrenuo ka onome što je mogao da priušti – celer, peršun… Međutim, za jadac je znala i madam De Pompadur, pa je svom ljubavniku Luju XV redovno služila salatu od ribanog celera i peršuna – list za želju, a koren za snagu.

5. Med i orasi

Još jedna kombinacija koja je kod nas u čestoj upotrebi, možda i najčešćoj. Tajna ove kombinacije je u vitaminu E kog dosta ima u orasima, a utiče na plodnost i funkcionisanje polnih organa. U istoj kombinaciji neretko se pominju i bademi čijih 28 grama obezbeđuje 35% dnevne doze vitamina E.

6. Egzotično bilje i začini

U ovoj kategoriji se nalazi prava eksplozija seksualne energije koja samo čeka na varnicu. Biljke i začini čijim su se moćima služili svi – od drevnih naroda Perua, preko Rimskih imperatora, francuskog dvora, do Arapa iz 1001 noći i kineskih careva… Na listi najpoželjnijih začina su vanilla, cimet, šafran, muskatni oraščić, komorač… a među biljkama koje slove za zakon na ovom polju su, naravno – Ženšen, Johimbimin, Maka, Mandragora, Avokado… U kombinaciji avokada sa oraščićima ili gvakamolom nastaje jedinjenje bromokriptin – izuzetan afrodizijak koji deluje samo na muškarce.

7. Vino i čokolada

Ukus i sastav čokolade definitivno bude dobra osećanja, tvrde lekari – kofein i teobromin utiču na „podizanje energije“, a feniletilamin i serotonin, podižu raspoloženje. Iste ove supstance se oslobađaju kad osećamo strast, i dovode do povišenja krvnog pritiska i ubrzanog pulsa. Uz čokoladu nekako uvek ide i vino. Naravno, čaša ili dve crnog uvek je dobro došla da se “popuste kočnice”, ali kao afrodizijacima prednost se daje belim vinima, a naročito ružičastom šampanjcu. Bela vina efekat imaju već posle 20 minuta, a šampanjac nakon neka 3 – 4 sata, ali onda nastaje haos… Nije za džabe ona – jagode i šampanjac za doručak.

Uobičajeno, egzotično, skupo ili svima pristupačno Afroditino koferče “muškosti za poneti” dostupno je svima, pa za šta god se odlučili i šta god primenili, najvažnije je – uživajte! Ali trošite se pametno, da u vatri ne sagorite…

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar