Prosize kapsule

Vežbe za snažne grudi

by Nebojša Miljković

Nakon ruku i ramena, na red su došle i vežbe za jake grudi! M@N! i Vaš lični instruktor Nebojša Miljković, provešće vas kroz trening od 5 vežbi, čijim ćete redovnim praktikovanjem vaše grudi dovesti do savršenstva. Pa da krenemo..

Sve vežbe se rade po već ustaljenom principu od tri serije, sa proporcionalnim smanjivanjem broja ponavljanja i povećavanja težine kojom rukujete. Prva serija se radi sa 10 ponavljanja, druga sa 8, treća sa 6, a težina se povećava proporcionalno tome. Koja će biti početna težina, zavisi isključivo od vaše kondicije i fizičke pripremljenosti.

Iron Abs za vas

Propadanja

Ovom vežbom je najbolje da započnete trening i da vam ona posluži kao zagrevanje.Vežba se izvodi tako da vam ruke budu potpuno ispružene, priljubljenih laktova uz telo, a zatim se samo savijajući laktove spuštate do najniže tačke. Kada su nadlaktice paralelne sa podom, zaustavite se na trenutak, i vratite u početni položaj.

Leptir na kosom benču

Uzmite bučice u ruke, lezite na kosi benč i ispružite ruke iznad grudi. Spuštajte ruke lagano na dole, a kada vam dođu u visinu grudi zadržite ih na trenutak, i potisnite u početni položaj.

Potisak s grudi

Ova vežba se izvodi na ravnom benču. Uhvatite šipku malo šire od širine ramena i držite je malo iznad grudnog koša. Zatim zabacite ramena i približavajući lopatice spustite šipku lagano do grudi. Iz ovog položaja ponovo potisnite tegove nazad. Imeđu spuštanja i potiska napravite kraću pauzu.

Vežbe na Pack deck mašini

Kod ove vežbe nema previše razmišljanja. Sednete na spravu, leđa pravilno naslonjenih uz naslon, ruke stavite na držače i pod određenim opterećenjem izvodite niz serija (po već utvrđenom redu 10-8-6).

I za kraj teža verzija popularnog letenja, takođe na spravi, i takođe po ustaljenom principu 10- 8- 6. Kroz neke tri nedelje bićete spremni za podizanje broja ponavljanja i težina, ali uz poštovanje ovog tempa, kada je pravi trenutak za to, znaćete i sami.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

8 komentara na “Vežbe za snažne grudi

  1. Idem u teretanu vec 15-ak dana,i zelim da mi grudi budu lepe,zato ih radim svaki dan,da li je to dobro raditi tako ili ne????hvala

  2. imam 16 god. Ne idem u teretani. Kod druga imamo tegowe….radim wec nekoliko dana wezbe za grudi. Medjutim,jedna strana mi je weca od druge…kako to da isprawim i dali je to oke? hwala

  3. nije tacno,mozes kad oces.na primer radis 50 sklekova po 10 puta za dan,a sjutri dan te boli kljucna kost. ako nastavis tako svaki dan nece te boljeti kao i mene sto imam 10 godina.

  4. ej molim vas kakve veze ima pek dek, ako nisi vec nabacio masu?? ajde ako vec radite ovo radite ljudski i ne lupajte gluposti molim vas, jel dovodite vecinu pocetnika na pogresan put..molim vas uozbiljite se sa vezbama..

Ostavite komentar