Prosize kapsule

Poboljšajte Vašu koncentraciju!

Koncentracija – večiti problem školaraca, studenata, poslovnih ljudi, pa čak i onih koji samo pokušavaju da pročitaju knjigu do kraja. Kada padne, a padne lako, potrebna je snaga svih Bogova Olimpa da se vrati na staro. M@N! ti pomaže sa 5 praktičnih saveta kako da to učiniš sam!

Raspored

Pre svega korisno je imati neki plan. Odredite kada ćete ustati, kada ćete doručkovati, istuširati se, koliko ćete provesti ispijajući prvu kafu, a zatim i kada ćete početi sa radom. Ako se vi naučite na raspored i vaš organizam će se naviknuti na određeni ritam, i koncentracija će vam opadati onda kada vi odredite.

Fokus

Kada radite nešto, onda radite samo to! Nemojte se rastrzavati na nekoliko strana, jer ćete na taj način samo izgubiti volju da dovršite makar jedno, i nećete uraditi ništa. Dakle, usredsredite se na jedan posao i njega odradite do kraja, a zatim krenite dalje!

Ne forsirajte

Ako vidite da počinjete da “zakucavate”, odmorite. To što ćete nastaviti u stanju polusvesti i nepribranosti, neće doneti ništa dobro. samo ćete nastaviti da se nervirate jer Vam ne ide i izgubićete duplo više vremena, nego da ste odmorili par minuta i onda nastavili.

Ako ne ide – ne ide!

Ako ne ide uopšte, vi tu ništa ne možete. Prekinite. Otiđite napolje, do drugara, prošetajte parkom, ali nikako ne gledajte TV. Potrebna vam je fizička aktivnost, pa makar to bilo i bacanje smeća. Ako ni nakon razmrdavanja niste u mogućnosti da nastavite, ostavite za sutra. Ko zna zašto je to dobro..

Rutina

Za dobru koncentraciju, najbitnija je rutina. Ništa mozak bolje ne trenira nego ponavljanje istih radnji na isti način. Počnite sa radom u isto vreme, na istom mestu, čak i pauze pravite u isto vreme. Još jedna dobra strana ovog pristupa je to što se radom u istim uslovima znatno skraćuje vreme potrebno za pripremu i početak sa radom.

Proverite!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar