Prosize kapsule

Bol u grlu – Pečene jabuke!

Živeći ovaj moderan i suviše brz život koji pred nas uvek postavlja neka nova rešenja za svaku muku koja bi nas mogla snaći, zaboravljamo da je većina rešenja i odgovora na naša pitanja ustvari već pronađena. Instant život nudi instant rešenja, ali pitanje efikasnosti na duže staze uvek ostaje. Zima je vreme kada su česte upale grla. Listajući šarene stranice luksuznih izdanja, kao lek nudiće Vam se septolete, svemogući napitci koji će vas lišiti bola za dan, dva.. ma, čuda neviđena. M@N!  će otići u sasvim drugu krajnost, i ponuditi vam – pečene jabuke!

Kako ovaj stari narodni običaj, koji je ranije bio sastavni deo svake praznične trpeze, nije samo puko predanje, navešćemo vam i preporuku bečkog nutricioniste Hademara Bankhofera, koji za ovaj lek ima samo reči hvale. Prema njegovim rečima prilikom pečenja, u jabukama dolazi do stvaranja posebnih jedinjenja enzima i bioaktivnih materija koja u sluzokoži usta, grla i glasnih žica aktiviraju sposobnosti organizma da se sam leči.

Recept

Za uspešno otklanjanje muka sa grlom potrebne su vam tri pečene jabuke. Njih morate pojesti jednu za drugom, pri čemu one ne trebaju biti vrele, već umereno tople. Logično, sa vrelim ćete se ispeći i prouzrokovati veću štetu nego korist nadražujući sluzokožu usta, grla i glasnih žica.

Iron Abs za vas

Bankhoferov savet – Pečene jabuke sa prelivom

Za filovanje jabuka prof. Bankhofer Vam savetuje da pored mlevenih oraha ili lešnika sa medom, uzmete i suvo grožđe koje je odlično protiv stresa tokom ovih prazničnih dana. Dobro bi bilo da jabuke na kraju premažete livadskim ili lipovim medom jer ove vrste meda odlično idu uz pečene jabuke. Dok jabuke budete čistili od semenki, nemojte previše da ih iskružite kako vam fil ne bi cureo napolje.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar