Prosize kapsule

Opterećeni poslom?

Trenutak kada vam nekada drag posao postane noćna mora uglavnom se i ne primeti. U najvećem broju slučajeva, zato što vam posao postaje tolika rutina da i zaboravite sve ono zbog čega ste se odlučili baš za njega. Nižete dan za danom, a završtiti za danas i početi iznova sutra postaje jedini cilj. Upravo u tom trenutku, između danas i sutra, ljubav prema onome što radite prerasta u pritisak da nešto mora biti odrađeno, i na taj način dolazi do zasićenja. Na stranu to što ste izgubili strast prema njemu. Mnogo gore je što u takvim uslovima posao odrađujete, pa se smanjuje kvalitet urađenog, a greške su češće. Na kraju, neizbežno je pucanje. Evo par saveta kako to izbeći…

Ignorisanje

Najveća greška koju možete uraditi je da se prepustite i ignorišete problem. Na ovaj način on neće nestati, već će se samo pogoršavati, sve do onog trenutka kada postanete glavni akter jedne od onih scena iz američkih filmova kada poslom sluđeni službenik snajperom skida prolaznike u parku. Da ne bi postali vest dana, najbolje napravite pauzu, zakočite, uzmite nedelju dana slobodno, i ne razmišljajte ni u jednom trenutku o poslu tokom te nedelje. Mentalna pauza iskristalisaće vam šta je to što želite od svog života i pomoći vam da se vratite na stazu kojom ste krenuli nekada davno.

Promenite način rada

Često ljudi kojima posao postaje pritisak i obaveza, imaju problem da previše toga preuzimaju na sebe, sigurni da jedino oni to mogu uraditi na pravi način. Opustite se, preraspodelite posao, ako ne sa drugima, a onda ga makar drugačije organizujte sami sa sobom. Mudrost arapskih naroda kaže – Što nije danas, desiće se sutra. Ostavite i vi nešto za to sutra, a za sebe u toku dana ostavite sat tokom kog ćete moći da se posvetite upravo sebi. Posao može da čeka.

Pronađite hobi

Ako ste već toliko opterećeni poslom, da se s njim budite i s njim ležete pronađite nešto što će vam odvući misli nakon što izađete iz kancelarije i pre nego ponovo uđete u nju. Dobar izbor je neki hobi. Bez novih izazova nema novih ideja. Povratite svoje pravo na život van radnog mesta. Ne buditerob.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar