Prosize kapsule

Najskuplja piva na svetu!

Osim toga što ih možemo podeliti po boji, sastavu, jačini, načinu proizvodnje, piva možemo podeliti i prema ceni. Jasno, nama nije najjasnije zašto bi nekome uopšte pala na pamet suluda ideja da pravi klasifikacije piva, kad svaki muškarac zna da je najbolje pivo hladno pivo. Ostalo su nijanse..

Ipak, da ne biste pogrešili u nijansi, pa da vas ta nijansa ne bi koštala podeblje svote novčanica, M@N! je za vas odabrao provereno skupa piva, odnosno ona, za koja stvarno vredi kešnuti veću lovu, ako se ikad nađete u prilici da probate neko od najskupljih piva na svetu. Evo ih!

Tutankhamen Brew

Prema legendi, a kažu da u njoj ima i istine, recept za ovo pivo vodi poreklo od recepta pronađenog u Hramu Sunca, kraljice Nefertiti u Egiptu. Recept je otkrio tim arheologa sa Kembridža, a prema njihovim nalazima veruje se da je recept skockao Tutankamonov otac, Akhenaton. Arheolozi su potražili savete od pivara iz Škotske, a pivo se proizvodi u laboratorijama na Kembridžu. Košta 52 dolara za jednu bocu i ima ograničenu proizvodnju.

Samuel Adams’ Utopias

Ovo pivo se proizvodi u jednoj Bostonskoj pivari, a naziv je dobilo po jednom od osnivača Amerike Samuelu Adamsu. Boca od 0.7 l košta 100 dolara, a proizvodnja traje čitavih 12 godina. Čak ni njegova ambalaža nije tipična, jer se prodaje u bakarnim bocama koje liče na kotlove u kojima se i pravi. Ovo pivo koje u sebi ima 25% alkohola, godišnje se proizvede u 8. 000 primeraka.

Vielle Bon Secours

Ovo je i definitivno najskuplje pivo na svetu. Jedna bačva košta oko 1000 dolara i može se naći samo u londonskom baru Bierdrome. Verujemo da jeste pivopija, ali u slučaju da ipak ne možete celu bačvu strpati u sebe, korisna informacija je da će vas jedna pinta, odnosno nešto manje od pola litra koštati 78 dolara.

Pa, živeli!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Najskuplja piva na svetu!

  1. Pingback: Za vrele dane - PIIIVOOO!!! | Muški magazin - M@N!

Ostavite komentar