Prosize kapsule

Zašto ONA NIJE LJUTA?

U tekstu 5 najčešćih ženskih laži, upravo smo laž koja glasi Nisam ljuta proglasili za najčešću, ali i najveću. Već smo utvrdili da je kod žena princip kontradiktornog veoma zastupljen, moglo bi se reći da je to osnovno načelo njihovog ponašanja i postupanja, tako da iskusan muškarac već zna da ženino DA znači NE, a neiskusan će to vremenom shvatiti. Ali hajde da razmotrimo zašto ona kaže – Nisam ljuta.

Posvađali ste se, krivica može, a i ne mora biti na vama, što je svakako sasvim nebitan detalj, jer ste vi unapred krivi – u njenim očima. I sada dolazimo do kritične tačke. Nakon svađe, sledi njeno – nisam ljuta. Šta ovo znači? Da li zaista nije ljuta? Ne, što bi se reklo – besna je kao ris!

Oprez!

Ako poverujete u ovu njenu laž, gotovi ste. Raskid, ili još žešća svađa (u svakom slučaju osveta će biti brutalna i bez milosti), slede vam kad se budete najmanje nadali, jer je poznato da žene praštaju, ali ne zaboravljaju. Ona je povređena i kada kaže da nije ljuta, samo želi ono što svaka žena želi, a nijedan muškarac ne razume – da razmišljate kao ona. Ona želi da shvatite zbog čega je ljuta, kako se oseća u tom trenutku i čime je to povređena. Kako je ovo žešća psihologija i zahteva uvid u makar prve dve godine akademskog poznavanja psihologije muško-ženskih odnosa (osim ako niste žena, što nekako verujemo da niste), savetujemo vam da se odmah batalite psiho-dubioza. Muškarcima to jednostavno ne ide.

Međutim, postoji rešenje

Savet

Kako smo već utvrdili da je ženski mozak poput Pandorine kutije, u koju nije pametno zavirivati, a ako ste u vezi kamoli otvarati, jer bi vašu vezu mogli da nastane svi horori ovoga sveta, ali da isto tako nije pametno ostaviti stvari nedorečene, sigurno se pitate – šta nam je činiti. Prvo, odmah preformulišite njeno Nisam ljuta u Ljuta sam. Rekli smo psiholog niste, zato odustanite od izrade njenog psihološkog profila, jer su i bolji od vas umrli pokušavajući. Najbolje i najpametnije što možete uraditi je sledeće. Bez imalo mentalnog naprezanja, počnite sa serijom pitanja – Zašto, šta sam uradio.. koju ćete završiti sa iskrenim Izvini i oprosti, krivica je moja. Najveći broj muškaraca ovde čini fatalnu grešku, pokušavajući da pronikne u misteriju svoje krivice, pa postavlja pitanja Da li je zbog ovoga, čime sam te povredio, reci mi u čemu sam pogrešio. Što bi rekla Ruška Jakić – NE, NIKAKO! Razlog vaše krivice zna samo ona, a ako budete pokazali da vi nemate pojma o čemu se radi, samo ćete pogoršati stvari. Do ovakvih situacija dolazi jer je žena uglavnom željna pažnje, i to je jedino što vi trebate da joj pružite – pažnju. Morate joj staviti do znanja da vam je stalo, i da se kajete zbog onoga što ste uradili. Šta je to, nije ni važno. Važno je da ona vidi da se vi interesujete i da vam nije svejedno. Što neutralniji pristup to bolje, svaki detalj vas može odati, a vremenom će njeno Nisam ljuta, značiti upravo to – Nisam ljuta.

Daleko od toga da niste krivi. Verovatno ste je na neki način povredili, ili je sve posledica akumuliranja većeg broja povreda koje su buknule nakon najobičnije sitnice. I tako ćete vi misliti da je razlog njene ljutnje baš ta sitnica, a ona zna prethodnih 50 sitnica koje su stvarni razlog toga što ONA NIJE LJUTA. Vama one nisu ni na kraj pameti, i upravo zato naš savet i jeste – Ćuti i liži rane koje si joj zadao.. Podnesi to kao MUŠKO!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Zašto ONA NIJE LJUTA?

  1. Pingback: Zašto ONA NIJE LJUTA? -

Ostavite komentar