Prosize kapsule

Postorgazmnična depresija – WTF???!!!

Opšte je poznata stvar, a i mi smo često pisali o tome da je seks uz vežbe i smeh jedan od najboljih antidepresiva, ali i načina da se opustite. Mala digresija – govorimo o načinima koje ne uključuju medikamente, pilulice i alkohol.. eh, te pilulice… i alkohol.. Ok, vraćamo se iz digresije, znači seks kao antidepresiv! Da, uz vežbe i smeh, svakako izbor No. 1. Međutim, da li ste znali da postoje i određeni muškarci na koje seks ima potpuno suprotno dejstvo, odnosno baca ih u depresiju. Zamislite to – koji bedak, ponovo sam svršio. Fuck, idem sad da se ubijem, a ti zovi 94…

Prema stranom izvoru odakle mažnjavamo sve ove ideje o kojima pišemo za vas (nećemo ga imenovati da nas oni ne bi odrali od tužbe, a vi prebegli u njihov tabor) stručnjak za temu muške postorgazmične depresije je dotični danski psihijatar i specijalista za neuroseksologiju dr Marsel Valdinger. Da nismo pročitali za šta je specijalizovan, pomislili bi da je zanat na ovom polju ispekao na ognju ličnog iskustva, sreća – nemamo posla sa postorgazmičnim psiho depresivcem. Samo sa nekim ko takve proučava.. I da sve ne bi dobilo epilog jedne velike sprdačine, a vi nas prozvali velikim SPRDATORIMA, evo uozbiljićemo se.

Dakle, muškarci koji zapadnu u depresiju nakon orgazma postoje! Kako znamo? Tako što nam je doktor Valdinger na osnovu dugogodišnjeg istraživanja predočio neke osnovne karakteristike obolelog od ove, za mušku psihu, nezamislive boljke! Prema rečima dr Valdingera, simptomi su veoma slični onima koji se javljaju u slučaju gripa – umor, depresija, groznica, nedostatak koncentracije, glavobolja, pospanost, nervoza, proliv.. I sve to nakon jednog orgazma!!?? Nažalost, da.

Iron Abs za vas

Kako je poznato da se u telu nakon orgazma dešavaju brojne hemijske reakcije i dolazi do lučenja pravog hormonalnog miksa, naučnici su pojavu postorgazmične depresije povezali upravo sa tim promenama. Zaključili su da fenomen nema toliko veze sa činjenicom da li ste hronični bolesnik (od srčanih oboljenja ili slično), već da se proces odvija po principu alergijske reakcije usled nedovoljnog lučenja endorfina u telu, nakon čega sledi reakcija poznata kao postorgazmična depresija. Treba napomenuti da je ovo samo jedan od zaključaka i da naučnici zaista nisu sigurni o čemu se radi, pa je isti slučaj i sa lečenjem od pomenute boljke.

Za sada, sa njihovog stanovišta leka nema, a jedini saveti koje mogu dati su uzdržavanje od seksa ili bar onih tehnika koje će dovesti do ejakulacije. Lako je njima to da kažu.. Kako samo možemo zamisliti duševni bol koji proživljavaju naša braća po rodu koja su upravo saznala da su alergična na seks, šaljemo im naše iskreno saosećanje u njihovoj telesnoj patnji i podršku da izdrže dok naučnici ne pronađu lek za njihovu muku i dok se sve to dobro ne svrši. Ups – pogrešan odabir reči…

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Postorgazmnična depresija – WTF???!!!

  1. Pingback: Masažom protiv depresije | Muški magazin - M@N!

Ostavite komentar