Prosize kapsule

Perrier Jouet – Najskuplji šampanjac na svetu

Možda niste znali, ali najskuplji šampanjac lansirala je na tržište francuska kompanija Perno-Rikar 2008. godine. Šampanjac po imenu Peri-Žue u ambalaži od 7,5 decilitara možete nabaviti po simboličnoj ceni od 4. 166 evra.

Kada je 2006. godine prvi put najavila da će uskoro proizvesti najskuplji šampanjac na svetu, kompanija Perno- Rikar nije ni slutila da će samo 2 godine kasnije na tržište izbaciti šampanjac čija je skupocenost četvorostruko prevazišla njihova očekivanja. Od te 2008. godine, još uvek se nije pojavilo penušavo vino skuplje od Peri-Žuea, a flašu ovog eksluzivnog alkoholnog napitka sebi može priuštiti samo sto najbogatijih ljudi na svetu, jer je šampanjac po porudžbini specijalno za njih i pravljen. Međutim, francuski stručnjaci su perverzne igrice svetskih bogataša podigli na sasvim novi nivo odlukom da se njihov delikates može prodavati jedino u paketu od 12 flaša, čime je cena šampanjca dostigla neviđenih 50. 000 evra, pa ko voli nek izvoli.

Prethodni rekord držala je flaša Dom Perinjona, sa cenom od 4. 000 evra po flaši, ali kako je u pakovanju bilo SVEGA 10 flaša, Dom je lako ispao iz konkurencije.

Pitate se zbog čega je Žue toliko skup? Pitali smo se i mi, pa smo i pronašli odgovor. Tajna je u naročitoj kombinaciji šećera i najfinijih vina različitih godišta, ali kako smo i mislili, na visinu cene najviše je uticala specijalno za Peri-Žue dizajnirana unikatna ambalaža i etiketa, koje jasno poručuju – samo za bogate.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar