Prosize kapsule

Jabukom do zdravlja!

O tome koliko je jabuka zdravo voće nije nam prvi put da pišemo. Međutim, nije na odmet pomenuti još jednom – samo jednom jabukom na dan možete ojačati vaš imunitet, sanirati upale, izgubiti kilograme, sprečiti posledice, ali i sam dijabetes.

Da sve ne bi bilo tek puko narodno verovanje u svemoć magične rajske voćeke, naše tvrdnje potkrepili smo činjenicama do kojih su došli istraživači sa Univerziteta Ilinois, proučavajući – jabuku.

Oni smatraju da jabuka za svoj magični status može zahvaliti rastvorljivim vlaknima kojima je bogata, a svakodnevni unos svega 35 grama ovih vlakana ojačaće vaš imunitet do granice neverovatnog. U čemu je tajna rastvorljivih vlakana? Ona blagotvorno i pročišćavajuće deluju na digestivni trakt, može se reći da su neka vrsta unutrašnjeg dezinfekcionog sredstva, pa time eliminišu mogućnost brojnih bolesti poput raka debelog creva i slično. Osim u jabukama, ova vlakna možete naći i u ovasu, ječmu, integralnim žitaricama, orasima, šargarepi, sočivu, agrumina, suvom voću, suvim šljivama, jabukama i jagodama.

Iron Abs za vas

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar