Prosize kapsule

Masažom protiv depresije

Proleće je godišnje doba koje na neki način simboliše novi početak – u prirodi, u godini, pa čak i u našim životima. Ipak, dok na neke deluje motivišuće i uliva im snagu i energiju za velike poduhvate i nove zadatke kojima će još jednom započeti život iz početka, jer svakog proleća dobijemo novu priliku za to, na druge deluje sasvim suprotno, a broj takvih nije mali.

U proleće u nama se odvijaju brojni procesi koji imaju zadatak da nas pripreme za leto, toplije dane i sasvim nove klimatske uslove. U zavisnosti od toga kako ste se ponašali prema svom telu tokom zime i ono će pružiti takvu reakciju na promene koje se u njemu odvijaju. Jedna od tipičnih reakcija tela je upravo prolećni umor, a sa njim i depresija koja postaje bolest savremenog čoveka. Ona u velikoj meri jeste povezana sa mesecima prazničnog prejedanja čime smo organizam ostavili bez imalo vitaminske energije koja bi ga sada osvežila i umanjila osećaj masnjikave mlohavosti gde god se pipnemo, ali ima veze i sa još nekim stvarima. Proleće je kao i Nova godina, vreme kada smo nesvesno primorani na presabiranje gde smo i šta smo. Nešto poput velikog prolećnog spremanja za koje neki imaju, a neki opet nemaju snage. Ovi drugi, zbog toga najlakše upadnu u depresiju, i ako ubrzo nešto povodom stanja beznađa ne preduzmu u istoj ostaju na duže staze. A iznenadili biste se koliko je zaista malo potrebno da se iz depresije izvuče.

Depresija se uglavnom javlja kada život zapadne u određenu rutinu. Stoga je i logično rešenje – razbiti rutinu! Za to treba samo malo hrabrosti i tek poneka sitnica kojom ćete sebi život učiniti lakšim. Jedan odličan način je, na primer, masaža! Sada ćete reći – eh, da je tako jednostavno. Jednostavno je upravo onoliko koliko vi odredite da jeste, kao što je isto toliko komplikovano. Prema nekim istraživanjima, masaža zaista daje dobre rezultate kod depresivaca, jer se prilikom masiranja luči oxytocin, hormon poverenja i samopouzdanja koje depresivcima svakako nije na odmet.

Iron Abs za vas

Daleko od toga da tvrdimo da će masaža rešiti sve vaše probleme, ali zvuči kao dobar početak. Možda je sat vremena opuštanja baš ono što vam treba da bi vam se misli sredile i sve došlo na svoje, pa da puni oksitocina krenete hrabro u pobede. Ako ništa drugo, možda će vam prijati nežne ruke neke seksi maserke na vašoj koži, a možda od maserke dobijete i koji bonus tretman – van radnog vremena i u vašem krevetu… A o seksu kao antidepresivu već ne moramo ni da vam govorimo. JUST DO IT!!!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar