Prosize kapsule

Kako do posla – saveti!

Život u Srbiji svakodnevno nas stavlja pred raznorazne izazove i iskušenja. Posla je sve manje, oni koji ga imaju žive u neizvesnosti da li će ga imati i sutra, stres je postao svakodnevica na koju smo na kraju navikli. Na sve ove teme tokom prethodne godine pisali smo tekstove kojima smo pokušali, ako ne da rešimo, a ono svakako da pomognemo u rešavanju problema. U tekstu koji sledi rezimiraćemo nekoliko najkorisnijih saveta!

Opterećenost poslom

Radoholici su fenomen savremenog doba. Oni rade, rade, rade… dok jednog dana ne puknu! Stres koji svakodnevno proživljavaju oni ne vide, ali samo je pitanje dana kada će njegove posledice isplivati na površinu. Obično to biva kada se najmanje nadamo. Naravno, poslom mogu biti opterećeni i oni koji su nezadovoljni svojim poslom, oni koji su loše organizovani ili oni koji imaju neke druge probleme kojih nisu svesni. Evo nekoliko saveta kojim ćete smanjiti pritisak. Ne ignorišite problem, odvojite malo vremena da porazmislite o razlozima svog nezadovoljstva. Promenite način rada – rutina može biti dobra, ali loša rutina nikad to nije. Ona je samo greška koja stvara nove greške – reorganizujte se! Ne robujte poslu. Kada ga završite – završite ga za taj dan, a ostatak vremena posvetite sebi, svojoj porodici prijateljima… nije istina da posao ne može da čeka. Može – zato postoji radno vreme. Pokušajte tako da se organizujete da u radno vreme završite sve! Kako? Koristiće vam ako pogledate naš tekst – Kako preživeti ponedeljak.

Planirajte

Da biste ostvarili neki cilj i postigli uspeh u poslu, ljubavi, životu.. pre svega morate znati šta je to želite. Dakle, šta je vaš cilj. Cilj se ne može ostvariti ako nemate plan pomoću kog ćete ga ostvariti. Osnovni elementi tog plana su definisanje cilja, rok za ostvarenje plana (od onog jednog dana.. nema ništa – budite precizni u sekundu), volja da uspete (dajte 110% od sebe), akcija (fantazeri sanjaju, uspeju samo oni koji snove sprovode u stvarnost), spremnost za nepredviđeno (iznenađenja i probleme uvek dočekajte hladne glave i REŠITE IH) i na kraju – najveći problem uvek rešite PRVO, jer je moguće da će upravo on biti VAŠA NAJSLABIJA KARIKA! Samopouzdanje je često još jedan problem koji vas može omesti na putu do uspeha. Ojačaj ga uz tekst – da li ste tremaroš?

Menjaj se

Kada shvatiš da si za svoje nezadovoljstvo kriv prvo TI, pa tek onda svi drugi već si na pola puta od uspeha. A kada počneš da menjaš svoje loše osobine, uspeh je zagarantovan. Kako od sebe stvoriti zadovoljnog muškarca, muškarca kakav bi želeo da budeš M@N! ti otkriva u tekstu CILJ I SREDSTVO! PROMENI SE!!!

5 zlatnih

Siguran put do uspeha, ali i zadovoljstva sobom, jer samo kad si zadovoljan sobom i svi oko tebe će biti srećni i zadovoljni, možeš postići jedino ako slediš 5 zlatnih pravila – NE ODLAŽI, UGRABI PRILIKU, VERUJTE U SEBE, DRŽITE MISLI POD KONTROLOM i UVEK SE USAVRŠAVAJTE!

Nije na odmet znati ni kako započeti sopstveni biznis, pa pogledajte i to!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar