Prosize kapsule

Muška moda – ZLATNA STILSKA PRAVILA

Kada bismo se malo pozabavili genetski prenosivim materijalom koji nasleđujemo od naših roditelja, rodbine iz prvog, drugog, trećeg kolena, levog lakta, ili desnog bubrega, sigurno bi pronašli da u kategoriju onoga što nasleđujemo spada i osećaj za stil i modu. Vremenom ga razvijamo i dodajemo neke finese koje imaju ulogu da iskažu našu ličnost, ali samim rođenjem najveći deo posla je obavljen. Za sve one koji nisu bili te sreće da u genetskom nasleđu svoje porodice imaju zapisane stilske predispozicije tu su mala modna i stilska pravila čijim poštovanjem se svako može naučiti osnovnim principima lepog oblačenja, ali i ponašanja, jer stil čine oboje, a za dalje će se pobrinuti priroda sama.

Stil nam je svima urođen, samo ga moramo pronaći u sebi. Muški magazin Vam pomaže sa nekoliko osnovnih pravila zbog kojih nećete postati nalickani metroseksualac, ali ćete svakako zaboraviti i na ljaksea koji ste bili do sada. Pa, da krenemo!

Boje

Boje su uvek poželjne. Niko ne kaže da muškarci isključivo moraju nositi samo tamne ili svetle boje. Odeća u boji govori da ste živi. Ipak, ne morate biti preživi. Pravilo o kombinovanju boja kaže NAJVIŠE TRI BOJE.

Aplikacije

Ako ste odabrali majicu sa nekom aplikacijom, printom, vertikalnim ili horizontalnim linijama ili bilo šta slično, pantalone, torba, patike OBAVEZNO MORAJU BITI JEDNOBOJNI. Pravilo glasi – SAMO JEDAN ODEVNI PREDMET MOŽE IMATI APLIKACIJE.

Materijali

Lanene pantalone, svilena košulja i kožna jakna uz platnene patike sigurno deluje zanimljivo kao ideja za odevnu kombinaciju, ali samo po snazi kojom prkosi svakom stilskom pravilu. U stilski prihvatljivoj varijanti prolazi samo jedan od ovih navedenih materijala, sve ostalo je suvišno. Pravilo je PAMUK. Odabirom pamučne majice i farmerki nikad nećete omašiti. Uz farmerke možete iskombinovati lanenu ili svilenu košulju, kao i kožnu jaknu, baš kao što i uz lanene pantalone uvek možete obući neku pamučnu majicu i dobre japanke, sandale ili papuče.

Predugačke pantalone

Većina nas kad kupi farmerke i ne razmišlja o tome da li su mu predugačke. Međutim, žensko oko primeti sve, pa čak i vaše nove farmerke koje su se iskrzale po krajevima nogavica jer su vam bile predugačke, a mrzelo vas je da ih skratite nakon što ste ih kupili. Možda vama to nije važno, ali naćiće se kome jeste.

Visok struk

Pravilo u odabiru idealne dubine farmerki je da vam padaju na kukove, a ne da vam idu do bubrega. Sve preko visine struka će biti neprijatno – i za nošenje i za oko.

Dužina majice

Pravilo ovde glasi – ni preširoko ni preusko. Osim ako vam nije stil da nosite XXXL majice, izbegavajte preširoke modele, naročito ako ste mršavi, imate kratke noge i uska ramena. E sad smo vas ubili u pojam! Isto važi i za preuske modele. U širini majica ide tik ispod ramena, a u dužini malo ispod kukova. Za one sa kratkim nogama nisu duže majice, jer ih vizuelno skraćuju, a majice iznad kukova nisu ni za koga, osim ako niste malo nastrani…

Obuća

Bele čarape i patike. Tanke čarape za nijansu svetlije ili tamnije od pantalona uz cipele. Pamučne čarape, ne sintetičke, i za kraj – NIKADA, ALI NIKADA SANDALE I ČARAPE!!!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar