Prosize kapsule

Sva ČUDA Svetskog prvenstva u fudbalu 2010.

Iščekujući finale Svetskog prvenstva u fudbalu 2010. stranice dnevnih, nedeljnih i mesečnih časopisa pune se svim i svačim što ima makar neke veze sa fudbalom. Tako smo u više navrata uživali u golim lepotama Larise Rikelme, mada su one POBEDNIČKE fotke ipak izostale. Jasno, slikala se i tek će da se slika Larisa, sa i bez sisa, ali sigurni smo da bi motivisana pobedom Paragvaja dala 110% od sebe. Mada, zadovoljni smo i utešnom nagradom..


Kada se priča (doduše, više slika nego priča) nije vrtela oko Larise, vrtela se oko neumoljivog zujanja čuvenih VUVUZELA. Bilo je tu gomilu nekih zanimljivosti – kako izgleda, kada je nastala, ko ju je patentirao… sve u svemu, jedno veliko MASOVNO DUVANJE! Autorska prava na linkovano-boldovanu složenicu polaže M@N! magazin i autor istoimenog teksta Njegovo Muško Visočanstvo Nenad Milosavljević. Ipak, po pitanju vuvuzela, možda nam je najprigodnija fotka uz utisak koji su mediji proizveli duvanjem u iste upravo ova!

Iron Abs za vas


Treća na listi sedam svetskih čuda Mundijala 2010. je svakako VIDOVITA HOBOTNICA Paul. Paul je, zaista svetsko čudo. Svojom preciznom prognozom ishoda utakmica tokom celog prvenstva (videćemo još za Špance), Paul je postideo Acu Stojanovića, Šarenca i Memedovića zajedno sa svim njihovim inostranim kolegama i drugim znamenitim poznavateljima i prognozerima. Poštovani, nije stvar u iskustvu, već u pipcima… Zadržaćemo se još malo kod Paula. Kopajući po netu naišli smo na zanimljiv tekst britanskog Telegrafa u kom je do tančina izložena Paulova biografija. Tako smo saznali da je Paul hobotnica rodom iz Vejmuta (UK) sa prebivalištem u Oberhauzenu (Nemačka). Kako kažu, svoje proročke sposobnosti nije pokazivao dok nije došlo vreme za Svetski kup, a tada su svi ostali u čudu.. Svi osim kapitena argentinske reprezentacije koji se nakon poraza Argentine zakleo da se neće smiriti dok Paula ne vidi na svom tanjiru. Paul je možda ne rame uz rame sa Larisom po popularnosti, ali svakako su oboje svojim talentima privukli možda i veću pažnju na ovom prvenstvu od samog fudbala. Paulova predviđanja je od početka uživo prenosila nemačka NTV televizija – niste znali? Ovo logično povlači i zaključak da je Paul najveća TV zvezda koja je živela u Oberhauzenu IKADA.


Da ste se u klađenju vodili Paulovim prognozama i savetima za svaku uloženu funtu dobijali biste sto tridest i jednu nazad, sračunali su stručnjaci iz Telegrafa. Koliku je pažnju privukao Paul, opisuje i to da se nalazi među 10 najtraženijih i najpominjanijih pojmova na Guglu, Tviteru, Fejsbuku i drugim veb mrežama i pretraživačima.

Još jedno od čuda Svetskog prvenstva je i zemlja u kojoj se prvenstvo održava ove godine. Zahvaljujući ovom događaju saznali smo još po nešto o Južnoafričkoj republici, ali i Africi uopšte. Polazeći od kontrasta bogatstva i siromaštva, razlika između severa i juga i svega onoga što je između ove dve krajnosti, do banalnih saznanja da je i kod njih ista klima kao kod nas.. osim fudbala bila je ovo prilika da se upoznamo sa zaboravljenim svetom koji je ipak jednom bio kolevka čovečanstva.


Osim ova četiri velika čuda, tokom Svetskog prvenstva 2010. viđali smo i neka manja. Povremeno su bili aktuelni navijači, mediji su se fudbalerima bavili na svaki mogući način, od profesionalnih aspekata do nekih sasvim suludih poput izbora za najlepše i najružnije u kategorijama pojedinačno i grupno. Možda to ne bismo trebali pomenuti, da našima ne stajemo dalje na žulj, ali činjenica je da je naš tim po oceni sajta Beautypeople.com proglašen najružnijim, a mi činjenice pominjemo uvek pa da pomenemo i sad. U svakom slučaju, od svih vezanih za naš tim ova je najbezbolnija. Tokom šetnje beogradskim ulicama one kobne večeri kada smo igrali sa Nemcima, jedan komentar u prolazu nam se zakačio za uho i od tad nikako da se otkači.. Šteta što se naši nisu malo više potrudili. Dugo nije bilo tako mnogo osmeha na licima mladih i nade u njihovim očima kao ovih dana na ulicama naših gradova..

To koliko je fudbal na ovom prvenstvu bio lep ne znamo i o tome nećemo raspravljati, jer se o ukusima ne raspravlja. Ipak, o lepoti navijačica bilo je mnogo više reči nego o lepoti fudbala, a kako je lepota žena uvek iznad svega, pa i iznad fudbala, za kraj kao najveće od svih čuda ovog Svetskog prvenstva izdvajamo upravo nju. Ipak, za ženama i loptom muškarci ceo život trče…


©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Sva ČUDA Svetskog prvenstva u fudbalu 2010.

Ostavite komentar