Prosize kapsule

EXIT 2010. Veče DRUGO!

Buđenje nakon prve večeri EXITA, u najmanju ruku bilo je naporno. U glavi mi još tutnji od hiljada decibela koji su njom sinoć prozujali i frenetičnih aplauza kojima su državljanji EXITA pozdravljali svoje idole koji su nastupali na više od 20 bina….

Iako mi je prva misao bila ta da više nemam stan odnosno sobu gde cu živeti, a sledeće dve da sam potpuno bez para i da od posla nema ni traga, i da mi je uz sve to pred očima na par sekundi bljesnula slika kiselo nasmejanih roditelja kada su me ugledali na vratima njihovog novosadskog penthausa, tešila me je činjenica da ću makar na 4 dana biti privilegovani i počasni građanin jedne posebne, po površini manje od Vatikana, ali podjednako uticajne čak i mnogo popularnije države EXIT. Države u kojoj vladaju pravila koja mi po mnogo čemu odgovaraju…….

Drugo veče muzike i ludila kreće uz moj “must have” bend za odgledati – Placebo. Bend su 1994. godine u Londonu osnovali gitarista i pevač Brajan Molko (Brian Molko) i basist Stefan Olsdal. Zbog svog zvuka, ali i androginog imidža Briana Molka, bend ubrzo biva svrstan u glam-rock/gothic-pop verziju nekih postulara alternativnog rocka koje su postavili Sonic Youth, Pixies i Nirvana….

U publici je blizu 30.000 na prvi pogled veoma različitih ljudi… sa moje leve strane stoji, siguran sam, dečak sa roze lakom na noktima, roze helankama i naočarima iste boje – on puši džoint… sa moje leve strane je momak koji je iz Crne gore i ne libi se da svi oko njega u krugu od kilometar to i primete. Visok je dva metra, “siledžijka” mu bezuspešno skriva bujni ljubavni tepih, pije pivo i deluje, što bi se sada popularno reklo – incidentno netolerantno. Međutim do incidenata nije došlo jer ono što je zajedničko obojici mojih “komšija” je ljubav prema muzici i pesmama grupe Placebo čije su tekstove obojica znali napamet – od reči do reči…. Nastup je bio očekivano odličan, trajao sat i po, članovi benda obučeni u belo sa odličnim video materijalima na led ekranima… pravo uživanje za ljubitelje ove vrste muzike…..

Moram da pohvalim i nastup grupe S.A.R.S. na fusion stage-u….odličan vokal frontmena i mnoštvo instrumenata na nastupu…

Drugo veče završavam na “dance areni”… 7 h je ujutru… a ja shvatam da postoji “zemlja za nas, postoji kuća za sve naše ljude”. Pa čak i za mene, besposlenog beskućnika, makar i na četiri dana, jer ipak…. narukvicu (ulaznicu) još nisam skinuo.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar