Prosize kapsule

Maybach 62 S Landaulet

Otkad smo onomad “izbacili” tekst o najskupljim automobilima na svetu, ne znamo da li smo se više obradovali ili pokajali zbog vašeg velikog interesovanja. Stigle su mnoge sugestije, primedbe, predlozi.. Trudili smo se da na svaki odgovorimo NA VISINI ZADATKA i blagovremeno. Istina je da nismo mogli baš sve automobile da strpamo na top10 listu, ali zato smo se za svaki izostavljeni odužili  posebnim tekstom o njemu. Poslednji u nizu je Maybach 62 S Landaulet…

Majbahova limuzina sa oznakom 62 S Landaulet, promakla nam je, priznajemo, neopravdano. Cena od 900. 000 evra bila je sasvim dovoljna da nominuje Landauleta na našu listu (negde oko petog mesta), ali i mi smo samo ljudi… I to kakvi!

Kada je nakon prilično slabe potražnje za Majbahovim limuzinama, sredinom decenije za nama, Daimler iznenadio autojavnost pokretanjem proizvodnje ultraluksuznog modela Maybach 62 S Landaulet, sumnjama je svakako bilo mesta. Međutim, kako je u pitanju ipak luksuzna limuzina od preko milion dolara proizvedena samo u 20 primeraka, može se reći da greške u proračunu nije bilo. Naročito kada se u obzir uzme da je prvi put  (vešto) predstavljena na Middle East International Auto Show u Dubaiju, dakle bogatim šeicima Emirata, koji su, kako se pokazalo bili i najbolji kupci novog modela. Para vrti gde burgija neće, para se na paru lepi… i slično.

Maybach 62 S Landaulet inače se bazira na aktuelnom Maybachu 62 S, a glavni novitet je naravno pokretni krov iznad glava putnika na zadnjim sedištima, za čije otvaranje/zatvaranje je potrebno samo 16 sekundi.

Promene je doživeo i interijer, tačnije dodat je pokretni stakleni panel, koji odvaja prednji od zadnjeg dela unutrašnjosti kako bi putnici pozadi mogli da uživaju u potpunoj privatnosti (prednji deo namenjen vozaču je inače u crnoj boji, dok je pozadi sve u beloj koži). Maybach 62 S Landaulet pokreće 6,0 litarski V12 motor sa dva turbo punjača, koji raspolaže snagom od 450kW/612KS i 1000Nm obrtnog momenta u rasponu od 2000 do 4000 o/min. Kao i svi Maybachovi modeli, i Landaulet deli veliki broj komponenti sa Mercedesovim automobilima, poput elektronski kontrolisanog vazdušnog ogibljenja AIRMATIC DC i COMAND interfejs sistema. Landaulet raspolaže i mnogobrojnim elektronskim sistemima, kao što su SBC kočnice (Sensotronic Brake Control), ABS, ESP (elektronska kontrola stabilnosti), ASR (sistem protiv proklizavanja pogonskih točkova) i BAS (pomoć pri naglom kočenju).

I to bi bila saga o još jednoj luksuznoj limuzini nedostupnoj našem džepu, ali zato dostupnoj našem oku. Pa što je onda makar ne bi gledali… U svakom slučaju, zahvaljujemo se čitaocu Panti što nam je ukazao na propust, kome ovaj tekst i posvećujemo. Panto, POZDRAV!

U saradnji sa Autoblog.rs

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar