Prosize kapsule

9 MUST HAVE u ormanu SVAKOG MUŠKARCA

U zavisnosti od vašeg životnog stila biće i vaš modni stil. Ako ste poslovan muškarac, imaćete orman krcat ozbiljnim odelima, košuljama i kravatama. Ako ste više onaj „casual“ tip muškarca, u vašem ormanu naćiće se se farmerice, majice, a u cipelarniku uglavnom patike. Sportski tip muškarca ne izlazi iz trenerki, pamučnih maijici i patika… Međutim, ako ste PAMETAN muškarac, nećete dozvoliti  nijednoj prilici da vas iznenadi i u vašem ormanu ćete imati sledećih 9 MUST HAVE komada za svakog muškarca…

Odelo

Svaki muškarac u svom ormanu mora imati makar jedno odelo. Tri su prilike u kojima će vam, koliko god ih ne nosili, odela sigurno zatrebati – svadba, sahrana i važan poslovni razgovor. Kako ih ne nosite često, gledajte da to jedno koje imate bude dobro sašiveno, odnosno da vam dobro stoji. Pošto ćete ga koristiti za sve moguće prilike, najbolje bi bilo da bude neke neutralne boje koja će se uklopiti u svaku priliku. Najbolje je odabrati crno ili sivo…

Cipele i kaiš

Sledeći korak, koji se nekako prirodno nadovezuje na prethodni, su cipele i kaiš. Osim što će služiti onom očiglednom, da vam drže pantalone i da u njima hodate, kaiš i cipele će upotpuniti vaš stil za ozbiljne i svečane prilike. Uz crno odelo idu crne cipele i crni kožni kaiš. Vremenom ćete poželeti da kupite i smeđe cipele, ali kada kupujete prve cipele neka one UVEK budu crne – idu uz sve. Dodatno, kaiš uvek usklađujete sa cipelama.

Kravata

Uz sve prethodno ide i kravata. Ako vam je to prva, ali i jedina kravata, najbolje bi bilo da se odlučite za klasičnu crnu ili tamno sivu kravatu. Ako želite nešto malo kreativnije možete probati i one sa neupadljivim printom ili one sa dijagonalnim prugama. Kravata je uvek kontrast u odnosu na košulju…

Torba

Iako će mnogi od vas dići glas protiv ove stavke, ozbiljna muška torba će dati ozbiljan finalni ton slici vas kao ozbiljnog muškarca. Dodatno, priznaćete, mnogo je lepše i lakše nositi dokumenta i potrebne papire u torbi nego  u cegeru…

Bela košulja

Uz odelo, cipele, kaiš, kravatu jedino još što vam nedostaje je košulja. Znate, žene imaju jedno modno pravilo koje bi se u našem modnom svetu moglo odlično primeniti – u ormanu ti uvek treba jedna bela pamučna košulja. Ona je odlična za svaku priliku – svadbu, poslovni razgovor, izlazak u bioskop, večernji izlazak.. Bela košulja ti uvek treba!

Polo majica

Polo majice su ove godine veliki modni hit, međutim, mi bismo pre rekli da su one večna klasika. Polo majica je idelana za one prilike kada želite da izgledate ozbiljno, ali ne i formalno kao što to postižete odelima i košuljama. Ozbiljno, ali i opušteno… Idealna za posao koji ne zahteva nošenje odela.

Farmerice

Još jedan od onih klasičnih komada koji vam uvek trebaju u ormanu. Dobre farmerice ćete lako iskombinovati uz košulju, sako i cipele za svečanije prilike ili uz polo majicu i patike, ako želite da izgledate opuštenije. Farmerice su univerzalni deo svakog stila.

Neformalni sako

Opušteni sako od lana, pamuka, tvida još jedan je od must have komada u ormanu svakog muškarca. Odlično će se uklopiti u vaš opušteni stil, a ipak će vašoj odevnoj kombinaciji dati određenu dozu ozbiljnosti.

Sportska garderoba

I za kraj, svaki muškarac mora imati svoju odeću za trening, izležavanje po kući ili odlazak do prodavnice. Opuštena sportska dukserica, bela pamučna majica, trenerka, patike… sve ono u čemu ćete se osećati prijatno i opušteno. Ipak, pri kupovini vodite računa da to što kupujete bude u vašoj veličini, odnosno da vam ne visi. A kada se pohaba i pojave  prve rupe – bacite!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

4 komentara na “9 MUST HAVE u ormanu SVAKOG MUŠKARCA

  1. Pingback: Anonymous

Ostavite komentar