Prosize kapsule

ZAŠTO DOBRI MOMCI UVEK “IZVISE”?

Ti njoj kitu cveća, a ona tebi...

Izučavajući ovu silnu problematiku, ili bolje rečeno patologiju muško-ženskih odnosa, nekako smo došli do zaključka da je plodno balkansko tle prepuno primera kako se u stvari u vezi TREBA postaviti. Blebetanja o tome da žele da budu poštovane, cenjene i shvaćene, upravo su samo to – blebetanja. Onog trenutka kada je ispoštujete, „iscenite“ i shvatite, viagra femele ona će po „defoltu“ potražiti nekog novog, sledećeg koji će morati da nauči da je ceni, poštuje i razume. Pogađate šta će biti sa njim..

Ako bismo malo zdravorazumski razmislili, kao najveći planetarni ljubavnici navode se muškarci mahom latino porekla – Italijani, Španci, Kubanci, cela Južna Amerika Francuzi (koji spadaju ko zna gde). I šta su njihove univerzalne odlike – hoštapleri

i preljubnici vatrene krvi čijim venama teče čista strast. Ok, neretko i 2 do 5 promila neke žestine, ali ko smo mi da sudimo..

Ipak, oni su ono za čim čeznu sve žene, ali definitivno nisu ono što zahtevaju od muškarca sa kojim su. Pravo pitanje nije zašto je to tako, već da li one uopšte zahtevaju da muškarci budu osećajne dušice, odnosno šonje, papučari i sve ostalo.. Odgovor je NE. U pitanju je greška koja nam je inače poznata kao fenomen PRINCA NA BELOM KONJU. To je ono o čemu žene sanjaju i nadaju se da će na jednog takvog naići. Problem je u tome što žene vezu doživljavaju kao dresuru. U početku sve su zadovoljne time ko smo i šta smo – muškarac sa velikim M. Međutim, kako nedelje i meseci odmiču, dresura lagano započinje. Što vaspitno-edukativna šiba jače i češće udara po našim leđima, u želji da spoznamo našu dragu kao ličnost ravnopravnu i punopravnu, to ono naše M postaje sve manje. Jasno, vremenom smo naučili da joj na fijuk te šibe udelimo kompliment, izmasiramo umorna stopala, napravimo toplu mirisnu kupku, ali ono na šta ona nije računala je da je dresura za posledicu imala da smo otišli u sasvim drugu krajnost – iz apsolutne dominacije u potpunu potčinjenost. A to nije slika njenog PRINCA.. U tom trenutku ona će izgovoriti ono čuveno – ne znam šta se desilo, mislim da više nisam zaljubljena u tebe.. Naravno da nisi, pa ni sam ne bih mogao biti zaljubljen u ovo što si od mene stvorila, gusko glupa.

Pitanje koje je ključno za razrešenje problema ZAŠTO DOBRI MOMCI NA KRAJU IZVISE glasi KO JE KRIV? Ona, je li? E, pa nije. Kriv si ti! Kriv si zato što si je pustio da te pretvori u šonju kakav sada jesi. Kriv si zato što sada sediš u mraku, slušaš tugaljivu muziku i uz suze u glasu se pitaš – Zašto, a bio sam tako dobar prema njoj.. Zašto? Upravo zato! Devojke ne žele da budeš dobar prema njima. Njima treba muškarac koji će biti sposoban da im parira, da zadrži svoje JA i da im na taj način nikada ne dosadi. Kompromis je u vezi dobra i ključna stvar, ali moraš razlikovati kompromis od pristajanja na sve. Dresura je test na kom možeš, kao i na svakom testu, proći ili pasti. Prošao si ako nije svaka njena poslednja, ako je kuliraš kada je ljuta, ne dozvoljavaš da manipuliše tobom, ne dozvoliš DA ONA NOSI PANTALONE. Pao si onog trenutka kada ti njena dobra volja postane razlog za život. Žene vole neosvojivo – namuči ih, ne budi UVEK dobar momak! Ništa ne uči poštovanju kao malo straha u kostima… ali malo.

Što reče Njegoš: Čaša žuči ište čašu meda – smiješane, najlakše se piju…

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

15 komentara na “ZAŠTO DOBRI MOMCI UVEK “IZVISE”?

 1. Ovo mora da je pisao upravo jedan od onih koji je sebi dozvolio (kako i sam kaze) da postane sonja. Problem nije u tome sto muskarci gube samopouzdanje, muskost sa velikim M i sta vec sl., vec je problem to sto takvi to nikada nisu ni posedovali i na kraju su ostavljeni. A sto se tice te igrice koju predlazete momcima,:budi bezobrazan, neotesan, bez imalo empatije, arogantan i sl. moze da pomogne jedino privremeno i svaka pametna devojka ce takvog ''otkaciti'', pa neka on bude bezobrazan mami i tati….i princ je definitivno omiljena figura u zenskoj masti, a ne neki maleni, slatkorecivi Italijan, Spanac ili Francuz. …..zao mi je za one momke koji su nazalost usvojili ovu teoriju bezobrazluka nad devojkama…ostace na kraju usamljeni i bez ljubavi! Pozdrav za sve prave frajere koji umeju da cene devojku ili zenu pored sebe!

  • Hvala na ovom iskrenom ženskom mišljenju, svakako ćemo usvojiti i proslediti drugim muškarcima. Jedino što ćemo malo razjasniti da se naš savet ne odnosi na to da muškarci prema devojkama trebaju da budu neotesane "cepanice", već da pronađu sredinu između ove dev krajnosti. Malo jednog i malo drugog je dobitna kombinacija na koju smo ciljali, a ne pomenuta "teorija bezobrazluka nad devojkama". Žao nam je ako ste to shvatili pogrešno.. mada, svako vidi što mu se svidi.

 2. Lepo je znati da postoje oni koji u ''zivoj vatri koja se sa merom pali i gasi'' umeju da pronadju sustinu savrsenog odnosa, ali zaista je mali broj takvih koji umeju da ostanu svoji, a da ne ugroze na neki nacin osobu koju vole. Iako je mnogo toga podlozno promeni, sustinski covek ostaje onakav kakav jeste, tako da i ovakvi saveti ne mogu biti prihvaceni na neke duze staze, jer svaka kalkulacija bude, posle izvesnog vremena, razotkrivena. Jednostavno, budite ono sto jeste, ako to suprotna strana ne ceni onako kako vi zelite, ocigledno je da je njeno prisustvo imalo za cilj da vas nauci necemu i da treba da krenete dalje. Borba sa emocijama jeste veoma teska, ali sreca zaista prati hrabre…Pozdrav!

 3. Na jednom internet forumu na postavljeno pitanje:"Kakve muškarce žene danas traže" ženska čitateljka daje odgovor sledeće sadržine:"U mom rečniku to se zove normalna osoba,plačljivci i sirovine mogu slobodno da me zaobidju" Potpuno mi je jasno šta je autor ovog teksta želeo da kaže,a to sam i dokazao koristeći se "ženskom argumentacijom" ili još konciznije -uvek treba naći pravu meru u stvarima!

  • Nama se čini da smo u poslednje vreme svi orijentisani na traženje idealnog partnera, nesvesni da IDEALNI partneri u stvari ne postoje. Pakovanje 3 u 1 (pamet, lepota, osećajnost) koje nam serviraju holivudske serije u stvarnosti nisu servirane na izvol'te. Što kaže jedna poslovica – voleti nekoga zboga njegovih vrlina, to nije ništa posebno. Kada ga počneš voleti zbog njegovih mana – to je ljubav.

 4. Ovaj Vaš poslednji komentar je upravo ono što sam i želeo da napišem za kraj.Prava (iskrena) ljubav podrazumeva da nas druga strana prihvata i voli sa svim našim vrlinama i manama.Maybe God wants you to meet many wrong people before you meet the right one,so when it happens,you ll be thankfull-G.G.Marquez.

 5. Da,slažem se sa Vama,bilo bi vrlo interesantno,da čitaoci mogu da se izjašnjavaju da li im se neki komentar dopada ili ne!Pozdrav!

 6. Svaka čast na tekstu, mislim ko je ovo pisao da je 100% upravu … Prije 8 mjeseci upoznao sam jednu prelijepu djevojku, sve je išlo kako se samo može poželiti, nadgledalo se da nešto može biti … Ona se meni javljala i sl. sve dok jednog dana nije upoznala novog momka i mene otkačila upotpunosti, a bio sam prema njoj dobar k'o hljeb … Nisam bio šonja i papučar, ali sam joj većinu stvari dopuštao … Sada je taj momak eksplatiše i forsira, ona za njim plače ,a on oda sam po nekakvim festivalima bez nje ,a ona plače … Momak je pravo bezobrazan prema njoj ,ali ona ga voli… Žene vole da pete, i to im treba priuštiti, pa i makar da osjete malo one patnje :)) …

  Još jednom, svaka čast za tekst 🙂

  • Što im više udaraš po čežnji, to će više da jure za tobom. Možda se devojke neće složiti, ali činjenice pokazuju da je tako.. Zahvaljujemo DESERTERU na ovim lepim rečima i nadamo se da će se skrasiti kraj neke koja će znati da ceni to što ima! Veliki pozdrav od M@N!a! 😉

 7. Svidja mi se ovaj tekst koji je objavio"Deserter"zato što je iskren i napisan iz ličnog iskustva.Što se tiče ovog novog momka,stvari su jasne-ko shvati da je voljen postaje surov!! Tebi bih poručio da je neuspeh samo nova šansa da počneš iz početka,samo ovoga puta mudrije!

 8. ja mislim da je ovo najbolji i najpametniji tekst sto sam procitao super sam se osecao dok sam ga citao cim sam ga procitao vec sam ga zaboravio voleo bi da se programiram sve po tekstu ali dzaba izgubis glavu i ispadnes budala

  Sto manje saveta,a vise mozga i iskrenih emocija,to je bolje po vezu.Nicija veza ne funkcionise po sablonu "askman" i "cosmopolitan"

Ostavite komentar