Prosize kapsule

Kako očistiti mobilni telefon?

Verovatno ste se već zapitali – a zašto ga uopšte čistiti? Odgovor je lak – da bi vam duže trajao. Možda niste znali, ali povremenim čišćenjem, možete duplo produžiti životni vek vašeg mobilnog telefona. Proverite…

Evo nekoliko važnih stvari na šta treba obratiti pažnju.

Pre nego krenete u čišćenje mobilnog telefona imajte na umu da pri razdvajanju delova telefona razdvajate samo one delove koji se mogu skinuti. Što ne može nemojte ni čistiti. U većini slučajeva može se očistiti sve, eventualno se ponekad ne skida tastatura. Za čišćenje koristite pamučnu krpicu ili komadić pamučne vate, a njih natopite alkoholom koji je i najbolji za čišćenje. Na ovaj način čistite sve gumene i plastične delove – masku, tipke.. Za čišćenje ekrana krpicu navlažite običnom vodom, nikako alkoholom.

Područje oko zvučnika, ulaza za punjač i usb, takođe možete čistiti krpicom i alkoholom. Za ove ulaze dobro je koristiti četkicu za zube natopljenu u alkohol kako biste otklonili sitnije čestice prljavštine. Ovu foru nam je otkrio prodavac punjača na Zelenjaku. Moguće je da vam se desilo da vam se punjač loše konektuje na telefon i da ste zbog toga promenili nekoliko punjača, a da se problema niste rešili. Pokušajte da očistite ulaz alkoholom i četkicom, nama je pomoglo.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Kako očistiti mobilni telefon?

Ostavite komentar