Prosize kapsule

10 najneobičnijih venčanja

Tradicionalno srpsko venčanje podrazumeva makar 300 gostiju od kojih bar 150 mladenci prvi put vide u životu, zatim trpezu na kojoj će se decenijama utabavanom stazom poslužiti redom aperitiv, meze, čorba, sarma, pečenje i na kraju neka od 200 torti koje su donele pomenute nezvane zvanice. Sve će ovo lakše kliziti uz belu Smederevku, crnog Vranca, Gorki Pelin, vermut za dame i vinjak za džentlmene. Jelenka ne nabrajamo – on je u kategriji podrazumevanih bezalkoholnih napitaka… A pevaljka dreči za desetku! Međutim, ako vam je dosadila ova tradicionalna svadbena priča, pogledajte neke malo neuobičajenije svadbene ceremonije…

Bandži-džamping

Neki ljudi „skok u novo“ doživljavaju prilično doslovno. Tako je mladi američki par u brak skočio sa 164 metra visine, pred nekih 20 zvanica. Sandra i Džeron su nakon izgovaranja čuvenog DA i razmenjivanja prstenja zakoračili u neizvesnu zajedničku budućnost – bukvalno.

Mc Donald venčanja

Ovu kategoriju dele dva bračna para, a zajedničko u njihovim venčanjima je lokacija – restorani brze hrane.MekDonald par se kreativno venčao u Meku u Ohaju, u kom su supružnici prethodno bili zaposleni tri godine. Nakon venčanja, izjavili su da nisu mogli da zamisle romantičnije mesto za njihovo venčanje od restorana u kom su radili i gde su se upoznali. Iskreno, mogli su nas da pitaju da im preporučimo par romantičnijih.

Drugi par je za svoje venčanje odabrao Taco Bell, takođe popularni lanac restorana brze hrane. Pol i Kara Bruks upoznali su se preko interneta, a na isti način su našli i matičara koji ih je ujedinio u novu zajednicu. Umesto glamurozne trpeze, par je naručio kobasice iz Tako Bela, a interesantno je i to da su se mladenci na  brak odlučili i zbog činjenice da su već imali ista prezimena.

Klovn venčanje

Kerol Baner i Morgan Nilsen su za temu njihovog venčanja odabrali klovnisanje. Kako su mladenci veliki ljubitelji svega što ima veze sa klovnovima, osim svojih svadbenih autfita, sa klovn temom uskladili su i ostatak venčanja – od zvanica obučenih u klovn kostime do tradicionalnih aktivnosti koje se verovatno praktikuju na svakom venčanju – rvanje u blatu, trikovi na triciklu, svadbena klovn parada na biciklima kroz njihov gradić…

Venčanje u vazduhu

Izraz – na sedmom nebu, Daren Mekvolters i Kejti Hodžson, podigli su na sasvim novi nivo, kada su odlučili da svoje venčanje održe u vazduhu. Za ovu ceremoniju bila su potrebna tri aviona, dva za mladence i jedan za sveštenika koji ih je venčao. Neustrašivi trio je tokom čitavog venčanja u vazduhu stajao na krilima aviona, a ceremonija je putem bežične konekcije prenošena zvanicama na zemlji…

Venčanje na točkovima

Osim na krilima aviona, mladenci kojima se žuri svoje DA mogu izgovoriti i u autu. Za to im je potreban poseban tip automobila La France iz 1942. godine koji na svom zadnjem delu ima instaliranu malu kapelu za venčanja. Ovakvo venčanje uključeje sve što i klasično američko – od orgulja, preko sveštenika, mladenaca i matičara do oltara, a organizuje se u šelvibilu. Cena je 200$ plus dva dolara po milji koje automobil pređe tokom venčanja.

Venčanje u paklu

Svim darkerima predlažemo upravo ovaj vid venčanja. Tina Milhon i Robert Sejfr razmenili su svoje zavete u ukletoj kući izgrađenoj na drevnom indijanskom groblju. Mladina venčanica je bila poprskana crvenom bojom, mladoženja je izašao iz kovčega, a matičar je bio prigodno odeven u Smrt.

Venčanje pod vodom

Ovaj vid venčanja, iako veoma neobičan, možda već spada u ceremonije na koje smo navikli. Mediji poslednjih godina izveštavaju o velikom broju ovako organizovanih venčanja, ali Jules Undersea Lodge za 1. 750 dolara nudi nešto više. Osim uobičajenog venčanja uz mladence, matičara i zvanice, novopečenom paru u ponudi je i luksuzni podvodni apartman u kom mogu provesti svoj medeni mesec. Apartman ima dnevni boravak, trpezariju, spavaću sobu i kuhinju, a nalazi se nadomak Majamija na dubini od 3 metra.

Nudističko venčanje

Ako želite da se na venčanju osećate apsolutno nesputano, pošto možda imate osećaj da vas budući brak već dovoljno sputava, mogli biste da razmislite o nudističkom venčanju koje se održava u Hedonism III Resort, Runaway Bay u Australiji. Na ovaj način, 2003. godine na Dan zaljubljenih venčalo se 29 parova izgovarajući svoje DA – do gole kože!

Venčanje na deponiji

Ako želite da razbijete maler, odnosno da vam se brak ne pretvori u tonu đubreta, možda biste mogli poput Roki Graham i Dejva Harta da se venčate na gradskoj deponiji. Šalu na stranu, na Roki i Dejv su se tri godine pre venčanja na deponiji i upoznali, ali ne zato što su bili smećari ili radili za gradsku čistoću, već tako što su oboje veoma ekološki savesni, doneli svoje smeće na reciklažu. Tri godine kasnije, u venčanici od 7. 000$ i u smeću do kolena Roki je Dejvu rekla DA.

Venčanje na Mont Everestu

Nepalci, Pem Dorjee i Moni Mulepati, bili su prvi u istoriji koji su se venčali na samom vrhu Mont Everesta. Kako do poslednjeg trenutka nisu znali hoće li uspeti da se popnu do vrha, svadbeni plan je držan u tajnosti sve do 10 minuta pre nego su se venčali. Nakon što su stigli na vrh, Pem i Moni su se kratko odmorili i zatim uz par udisaja kiseonika iz svojih maski rekli jedno drugom – uzimam! Ovo svakako nije prvi pokušaj venčanja na Mont Everestu, ali je do danas ostao jedini uspeli. Mladenci, srećno!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar