Prosize kapsule

Dolce & Gabbana – 20 godina STILA

Osim na gradskim ulicama, ovog leta bilo je prilično vrelo i na modnim pistama. Jedan od najprestižnijih modnih brendova svih vremena, Dolce & Gabbana, obeležio je 20 godina svog postojanja. I ne, nemoj misliti da te se njihova moda ne tiče i da nemaš veze sa tim što oni rade. Šta misliš ko je u modu uveo te izbledele farmerice koje nosiš ti i bar 70% svetske muške populacije? Odgovor je, naravno… D&G.

Tokom juna u velelepnoj palati Marino u Milanu, Domeniko Dolče i Stefano Gabana obeležili su 20 godine uspešne poslovne karijere u svetu mode i dizajna. Proslavi su prisustvovali brojni ljubitelji njihove odeće, koji su tom prilikom mogli da uživaju u modnoj reviji, odnosno retrospektivnoj izložbi razvoja ove modne marke tokom poslednjih 20 godina. Svoje mesto u prvom redu te večeri zauzeli su Džulijet Binoš. Rejčel Vajs, Morgan Frimen, Metju Mekonahi, a pevačica Eni Lenoks je celu reviju propratila svojim moćnim glasom.

Iako je njihova moda oličje bogatstva, raskoši i glamura, ono što je evidentno za odeću čuvenog modnog dvojca jeste da ona veoma lako sa modnih pisti silazi među običan svet i na ulice. Dolče i Gabana su definitivno kreatori koji svojom veštom kombinacijom tradicionalnog i luksuznog pogađaju ukus i uspostavljaju trendove kako onima sa TV ekrana, tako i onima koji se nalaze sa ove strane TV ekrana. Njihova moda je jednostavno kreirana za sve koji u njoj prepoznaju sebe i svoj stil. Ovo su potvrdili i mnogi trendovi koje su u poslednjih 20 godina D&G uspostavili, a izbledele farmerice, stilizovana uska odela, prsluci i blejzeri, čuvene majice „siledžijke“.. samo su neki od tih trendova. Uostalom, setite se samo koliko je IN tokom devedesetih bilo važno imati majicu sa logom D&G. Kako i sami kažu, tajna njihove mode je u tome što je univerzalna, klasična, elegentna i stilski nepogrešiva. Čak iako nemate keša za malo njihovog veša, imate 20 godina njihovog brilijantnog rada, pa ih iskoristite kao stilski priručnik za malo italijanskog šmeka u vašem ormanu. A ako imate problema sa činjenicom da kopirate stil nametnut od strane dva homoseksualca, uzmite u obzir da to nije predstavljalo poteškoću Šon Koneriju, Bred Pitu, Brus Vilisu i mnogim drugim slavnim strejterima kada su birali odeću sa imenom ultimativnih modnih gurua.

Slični tekstovi

Ostavite komentar