Prosize kapsule

Kako odabrati kondom – veličina, materijal, oblik

Nedavno smo na jedan od naših tekstova o kondomima dobili koristan predlog da bismo mogli napisati nešto i o veličinama kondoma. Kako smo mislili da smo pomenutim tekstom pokrili apsolutno sve što vas na temu kondoma može interesovati ovo ukazivanje na činjenicu da uvek postoji još nešto o čemu bi se moglo pisati shvatili smo kao lični izazov. Upravo zato, evo još jednog teksta o kondomima, u kom smo između ostalog dali i poneki koristan savet kako odabrati pravu veličinu kondoma.

Nek vam ovaj tekst posluži kao vodič pri izboru kondoma.

Kao prvo, par reči o samom kondomu. Kao što znamo kondom služi kao mera zaštite pri seksu, kako od neželjene trudnoće tako i od raznih polno prenosivih bolesti. Istina, u pitanju je za muškarce veoma neomiljena mera zaštite, jer sa kondomom, još jedna istina, užitak nije potpun. Ipak, racionalno gledajući, seks SA kondomom sigurno je veći užitak od rizika koje nosi seks BEZ kondoma, možda ne trenutno, ali vremenom to shvatiš.

Iron Abs za vas

Pri izboru kondoma, važno je obratiti pažnju na materijal od kog je kondom napravljen, da li je kondom koji koristite odgovarajuće veličine, a posebne performanse namenjene boljem seksu su bonus stavka.

Najveći broj kondoma napravljen je od lateksa, odnosno gume. Ovi kondomi su i najdostupniji, a osim toga što su dostupni i jeftiniji od svih drugih, lateks kondomi su i najbolja zaštita od polno prenosivih bolesti. Međutim, određeni broj ljudi, kako muškaraca tako i žena alergičan je na lateks. Njima su na raspolaganju kondomi napravljeni od veštačkih, sintetičkih materijala, a to su najčešće kondomi od poliuretana. Ovi kondomi su izuzetno tanki, zbog čega ih koriste i oni koji možda nisu alergični na lateks, ali žele nešto prirodniji osećaj tokom seksa. I na kraju, tu su i kondomi od životinjskog kiva (eko kondomi), međutim ova vrsta, iako štiti od neželjene trudnoće, ne štiti od polno prenosivih bolesti. Kad smo već kod teme materijala kondoma, nije na odmet pomenuti ni povezanost lubrikanata i kondoma. Ako koristite lubrikante, trebali bi ste znati da lubrikanti na uljnoj osnovi oštećuju kondome, a samim tim umanjuju i njihovu funkciju. Zato je najbolje koristiti lubrikante na bazi vode.

E, sad dolazimo do veličine. Veličina je nekako uvek bitna… Najveći broj kondoma uglavnom je napravljen u univerzalnoj veličini koja bi trebala da odgovara nekoj prosečnoj dužini i širini muškog polnog organa (12-15 cm; 3. 5 cm širine). Ipak, veliki broj muškaraca ima problem sa veličinom – spada, steže, puca… Jedno istraživanje pokazalo je da čak 70% muškaraca sebe preceni pri kupovini kondoma, zbog čega pri odnosu ima problem sa spadanjem. Za njih važi savet – momci, budite realni. Za ove druge koji imaju problema sa stezanjem, pre svega ćemo napomenuti da pri kupovini kondoma traže one sa naznakom XXL. Njihova dužina u proseku varira od 16 do 22 cm, a širine im se kreću od 5 cm pa na više. Ipak, i kod ovih kondoma postoje razlike. Neki su širi na glaviću, neki uži pri korenu… Jasno, pravu veličinu nećete pronaći nikako drugačije nego isprobavanjem, ali da bismo vam makar malo prekratili to istraživanje, na ovom sajtu možete pronaći sve što vam treba da prema dužini svog penisa odredite koji kondom vam je potreban.

I za kraj – posebne performanse. Kao što već verovatno znate postoje različite vrste kondoma (glatki, rebrasti, naborani…) čija je svrha veći seksualni užitak za partnere. Takođe, imate ih i u različitim bojama i različitih ukusa, ali to je već stvar toga šta vi i vaš partner volite i želite. Na nama je još da vam skrenemo pažnju na to da pojedini kondomi premazani spermicidom kao dodatnom merom zaštite od trudnoće povećavaju rizik od zaraze HIV-om.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

4 komentara na “Kako odabrati kondom – veličina, materijal, oblik

  1. We saw that you linked to our website here and just wanted to thank you for that! Great post! Not many people consider how crucial all these aspects are for finding the right condom. I think at the end of the day, the best thing to do is keep an open mind and experiment with different condom styles.

Ostavite komentar