Prosize kapsule

Prijatelji koje bi svaki muškarac trebao da ima!

Kako je to neko jednom tako mudro sročio „Porodicu ne možeš birati, ali prijatelje možeš“, tako i mi smatramo da je za jednog muškarca jako važno ko su mu prijatelji. A postoji nekoliko prijatelja koje svaki muškarac ima ili bi trebao da ima – bilo da sa nijm ispije Dunav piva, bilo da isplače Crno more zbog devojke koja ga je ostavila, bilo da odigra partiju basketa. Dobar prijatelj je neprocenjiv, ali uvek imaj na umu da si i ti nekome prijatelj! Ne čini drugome što ne želiš da drugi čine tebi, ali i ČINI drugome što želiš da drugi ČINI tebi. Prijateljstvom vlada zakon povratne sprege…

Evo prijatelja koje bi, prema našoj oceni, svaki muškarac trebao da ima.

Cuger

Cuger, odnosno – drug za cuganje. On je uvek tu da napravite rusvaj u kafani, ispraznite šank, obrišete pod ispod šanka, ali i da se potuče za vas, čuva vam leđa i nikad ne dozvoli da makar jednu turu ne časti ON. Bez cugera život ne bi bio interesantan…

Luzer

Onaj kome je uvek gore nego vama, ali je uvek tu za vas. Napustio je fakultet, a devojka je napustila njega. Živi sa roditeljima i obično ima neki presmešan posao. Ove nedelje mu je sve baksuz do baksuza, ali hrabro gura sa osmehom i uvek je tu da taj osmeh podeli sa vama kada zatreba. Baš kao što ste i vi tu za njega..

Mentor

Onaj koji je za razliku od luzera, maksimalno iskoristio sva svoja umeća i kome sve ide od ruke. Uspešan je, ima dobar posao, devojku koja ga voli, stabilnu vezu zna kako i uvek je tu da i vama pametnim savetima objasni kako. Jedna stara kineska poslovica lepo kaže – nećeš mu pomoći ako mu daš hranu, već ako ga naučiš kako da sam sebi obezbedi hranu. I mentor je upravo taj drug koji će vas naučiti.

Obožavalac

Onaj kome ste uzor, koji žedno upija svaku vašu reč, koji kopira vaš sti života, vaše fore za muvanje, vaš način oblačenja, jednom rečju – OBOŽAVALAC. Lepo je znati da ste u životu makar jednoj osobi nekome i vi poslužili za primer.

Neženja

On ih ima na tone, ali ni jednoj se ne daje. Živi život punim plućima, ne kaje se ni zbog čega, a oženiće se kada on to bude planirao. Ovaj drug je tu da vas uvek podseti na dragocenu vrednost nesputane slobode i da je ne trebate dati lako bilo kome – samo onoj koja to zaista zaslužuje.

Oženjen

Iako ste vi sigurni da su njegovi testisi u torbici njegove žene za koju je Atila Hunski početnik u igri terora i krvoprolića, on vam to nikada neće priznati. On je vaših godina, a već neko vreme je u braku koji je osim ljupkom aždajom ovekovečio i sa dve do tri male ale.. Sa jedne strane on vas podseća na sve zbog čega biste mogli još godinu ili dve da zaglibite u samačkom životu, a sa druge budite sigurni da radost koju deca i brak nose ne mogu da se mere ni sa ćim, ma koliko god to teško i zamorno ponekad delovalo.

Bogataš

Svaki muškarac sanja o tome da jednog dana pliva u parama i ostvari sve svoje dečačke snove – da ima najluđa kola i najluđu gajbu ispunjenu najluđim muškim igračkama o kojima svi sanjamo. Ili, makar da ima prijatelja koji je ostvario vaše dečačke snove i kome nikada neće biti teško da vam ustupi svoju fensi gajbu kada hoćete da smuvate neku cicu, da  vam za izlazak pozajmi svoje brendirane krpice ili od koga ćete uvek, zlu ne trebalo, moći da pozajmite neki dinar ako zafali..

Nabacivač

Onaj koji će biti vaša desna ruka u izlascima, koji će ribama hvaliti vašu Herkulovsku snagu, lepotu dostojnu jednog Adonisa, ljudskim merilima neizmerljiv intelekt, a tek vaša kulinarska umeća… Zahvaljujući njemu vi ćete biti njen Pric na belom konju, baš taj koga je čekala celog života. Samo ne zaboravite – nađite se i vi njemu.

PrijateljICA

Možda nema pojma sa sportom i ne ume da nabroji prvu postavu Fiorentine, ali zato vam je dobar saveznik u odabiru idealnog poklona za vašu devojku, nezamenljiv šoping drugar i dragocen tumač budalaština koje tipičan ženski mozak može da smisli. Gledajte na nju kao na turističkog vodiča kroz svet i kulturu o kojoj vi pojma nemate.

Bilder

I na kraju, tu je onaj koji će za razliku od svih prethodnih koji su radili na vašem duhu, raditi na vašem telu. On je uvek tu za partiju basketa, fudbala, odbojke, sat plivanja, trčanja vožnje bicikla ili teretane. On zna sve tajne fitnesa, koliko kalorija ima u tih pola litra točenog piva i ima tačno 28 razloga zašto biste umesto punomasnog trebali preći na mleko sa smanjenim sadržajem masnoće. Držite se njega i doživećete duboku starost u TOP FORMI!

Bonus prijatelj – vaš pas!

On vas nikada neće izneveriti i uvek će biti tu da vas razveseli svojim blentavim kevtanjem. Dodatno, to je jedini prijatelj od koga vas neće biti blam što je onjušio međunožje devojci koju ste (zahvaljujući njemu) upoznali sinoć u parku.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Prijatelji koje bi svaki muškarac trebao da ima!

  1. Samo cu kratko…

    Svi ovi “prijatelji” su nekako tu najvise u ranoj mladosti,kako vremenom postajemo zreliji suzava se krug obicno na par prijatelja i to onih sa kojima mozes sve da dozivis kao sto si nekad sa vecinom njih jer svako ode nekim svojim putem.To znaci da na njih mozes da se oslonis i smatras ih najboljim prijateljima,mada to svakako jeste sprega koliko se dajes toliko ces i dobiti ali je mnogo bitnije da prepoznas one prave koji te prihvataju takvog kakav jesi,koji ti nezavide,koji nista netraze i naravno koji ti nezabadaju noz u ledja kao sto ti to necinis njima!

    Sto se tice prijateljice,dali ste pravu definiciji za to “turisticki vodic”(haha),blago onom ko ima takve prijatelje jer nikad se nezna,mozda se jednog dana izrodi nesto vise!

Ostavite komentar