Prosize kapsule

Štetne posledice masturbacije

Ok, znamo da masturbacija, osim očiglednog zadovoljstva „iz prve ruke“, takođe pozitivno utiče i na smanjenje stresa, uklanja glavobolju, leči nesanicu i spašava od anksioznosti. Hmm.. kad se ovako složi, d*kanje zvuči kao lek izbora – malo protrljaš i ko rukom odneseno.. Ipak, kao i svaki lek, i masturbacija ima svoje KONTRAINDIKACIJE. Otkrijte koje su to NEGATIVNE POSLEDICE MASTURBACIJE..

Ono čime nas plaše matorci

Kako je vreme, ali i nauka pokazala, većina „babaroga“ kojima su nas roditelji, babe, dede i ostali matorci plašili, upravo su to – babaroge. A kao što znamo, babaroge ne postoje… Dakle, zbog masturbacije nećete oslepeti, neće vam narasti dlake po rukama, neće vam se osušiti kičma i neće vam se lice osuti bubuljicama. Da je sve ovo istina, zamislite kako bi izgledalo 95% muškaraca na svetu – gomila bubuljičavih beskičmenjaka koji dlakavim dlanovima pipaju zidove tražeći vrata… Jedino od svih ovih upozorenja koje zaista pije vodu, jeste i ono koje jedino zvuči normalno, a glasi kratko – sterilitet. Istina je da prečesta masturbacija može smanjiti broj spermatozoida i ugroziti plodnost muškarca pod stare dane, ali opet treba definisati i pojam prečestog. Možda će pomoći podatak da je spermi potrebno dva do tri dana da se potpuno obnovi nakon snošaja.

Prave negativne posledice masturbacije

Iako masturbacija ne može izazvati veće fizičke probleme muškarcima, može doći do ozbiljnijih problema ako postanete zavisni od nje. Prvi na toj listi je problem seksualne neosetljivosti. Ako se predugo družite samo sa svojom Desnicom, vrlo je moguće da ćete vremenom postati neosetljivi na tuđe dodire i nećete moći da postignete erekciju ili orgazam pri stvarnom seksu. Drugi problem je problem krivice. Ovaj problem vezan je za etiku i moral i shvatanje da je masturbacija nešto loše samo po sebi. Samim tim, stvara se psihološki osećaj krivice onoga ko masturbira koji se najčešće manifestuje kroz osećaj srama, pad samopouzdanja, a često i anksioznost. Za ove osobe masturbacija je u stvari borba prirodnog i moralnog u čoveku. Usled hronične masturbacije javlja se problem preteranog lučenja seksualnih hormona i prevelike aktivnosti pojedinih neurotransmitera, zbog čega su moguće česte glavobolje, bol leđa, bolovi u testisima, bolovi karlice, pa čak i opadanje kose. Takođe, ne izostaju ni depresija i anksioznost. U principu, najveći problem masturbacije jeste NEUMERENOST. Upravo ona je i povezana sa jedinim konkretnim fizičkim problemom koji je do sada potvrđen, a to su ranice na glaviću penisa koje nastaju usled suviše trljanja žuljevitim rukama.

Iron Abs za vas

Dakle, momci, pamet u glavu, a šta ćete u šake – odlučite sami!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Štetne posledice masturbacije

  1. Pingback: Kako odložiti orgazam? | Muški magazin - M@N!

Ostavite komentar