Prosize kapsule

Koliko alkohola je PREVIŠE?

Uživanje u alkoholu oduvek je sastavni deo kulture svakog društva. Čašica ili dve pomažu nam da se opustimo, dignemo nogu sa kočnice i našim inhibicijama dodamo gas. Ipak, treba napraviti razliku između uživanja u alkoholu i opijanja. Granica između ovo dvoje jeste – mera.

U kom trenutku prelazimo tu granicu, odnosno, koliko je previše?

Možda vam se ono što imamo da vam kažemo neće dopasti, ali činjenice kažu sledeće. Ako ste od onih koji u zdravstveno-preventivne svrhe (opravdanja, opravdanja) alkohol piju svakodnevno, onda svakako  morate znati da je dozvoljena zdravstveno-preventivna doza 0,5 promila dnevno. Kad se promili pretoče u čašu, bila bi to čaša piva od 0,33 dl ili mala čaša vina na dan. Sve preko toga vodi se kao opijanje i ima izuzetno štetne efekte po vaše zdravlje. Previše alkohola može uzrokovati: visok krvni pritisak (koji vodi do srčanog i moždanog udara), čir na želucu, mršavljenje i lošu ishranu, depresiju, nervna oštećenja, pa čak i trajni gubitak memorije.

Iron Abs za vas

U svakom slučaju, mnogo jeftinije bi vam bilo da se zapitate zbog čega vam je potreban alkohol, da stegnete zube i rešite problem koji imate. Ili ako vam je tako lakše, nastavite da ga utapate u alkohol svakog dana, samo se zapitajte dokle ćete tako moći… Dok ne zaboravite da problem postoji? Ili dok ne zaboravite sve one lepe trenutke kojih ste sigurno imali u životu. Lako je od problema pobeći, ali je teško biti muškarac.

Slični tekstovi

Ostavite komentar