Prosize kapsule

Problemi sa erekcijom – najčešći uzroci

Stresan život, brz tempo, loše životne navike.. sve ovo uticalo je na povećanje broja muškaraca koji se danas bore sa najvećom muškom seks morom – impotencijom. Po definiciji, seksualna disfunkcija je nesposobnost muškarca da postigne ili održi erekciju duži vremenski period. Kako je, kao što smo rekli, ovo postao jedan od gorućih problema, lekari su definisali 10 najčešćih razloga sekualne disfunkcionalnosti.

Fizički uzrok. Sasvim je moguće da je uzrok seksualne disfunkcionalnosti u nekom fizičkom problemu. Međutim, ako je ovo uzrok vašeg problema sigurno je da će vam biti poznat. Najčešće se radi o nekoj povredi, operaciji ili drugom zdravstvenom problemu koji vam je poznat. Kada je reč o fizičkom problemu, impotencija se najčešće povezuje sa povredom kičme, karlice ili traume penisa.

Dijabetes. Povećan nivo šećera u krvi, takođe, može biti jedan od uzroka impotencije.

Iron Abs za vas

Nervna oboljenja poput multiplaskleroze, Parkinsonove bolesti, zatim hemoterapija, povrede nerava karlice… sve ovo mogu biti uzroci seksualne disfunkcije.

Venerične bolesti, i posledice koje su venerične bolesti ostavile na vaš organizam, takođe mogu biti uzrok impotencije.

Pušenje, povišen krvni pritisak, povišen nivo masti u krvi i srčana oboljenja još jedan su od mogućih uzroka problema sa potencijom.

Infekcije urinarnog trakta, oboljenja prostate, degenerativne promene muškog polnog organa..

Kontinuirano konzumiranje alkohola, ali i nekih lekova (najčešće anti-depresiva) i droga takođe mogu uzrokovati seksualne disfunkcije.

Otkazivanje rada bubrega ili oštećena jetra sledeći su u nizu uzroka.

Fibroza erektilnog tkiva.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar