Prosize kapsule

Koja brada uz koje lice?

Već smo videli da za različite tipove građe tela postoje različite vrste farmerki, košulja i odela koja uz njih pristaju. Takođe, videli smo i da ne ide svaka boja uz svaki ten, kao što ne ide svaka frizura uz svako lice. Baš kao što uz svaki oblik lica ne ide ni svaka brada. A evo nekoliko osnovnih pravila pri izboru brade koja će odgovarati vašem licu.

Kvadratni oblik lica

Cilj je da licu date okrugao izgled. To ćete postići tako što ćete pustiti da vam spoljni delovi brade rastu bez potkraćivanja, dakle, brada na obrazima, a delove oko usana i nosa potkraćujte kod brice.

Duguljasto pravougaono lice

Rešenje za vas je čuvena brada od tri dana. Poenta je lice vizuelno skratiti i dati mu privid ovalnog izgleda. Pogledajte kako to radi Tom Ford.

Okruglo lice

Za vas su najbolje stilizovane bradice koje će vašem licu dati preko potreban „ćoškast“ izgled. Nemojte puštati zaliske niti dugačku spoljnu bradu. Najbolje bi bilo da prvo brijanje prepustite brici koji će odrediti oštre crte koje ćete naknadno samo održavati. Takođe, veoma važno je da ostatak vaše kože bude glatko izbrijan zbog čega ćete morati da nabavite i neki dobar brijač.

Trouglasto lice

Kako su najčešće u pitanju muškarci sa izraženom špicastom bradom, najbolji izbor za njih jeste razabarušena, naizgled neuredna brada. Važno je održavati bradu uz ivicu vilične kosti i zaliske, a dlačice sa obraza redovno uklanjati.

Kruškoliko lice

Brada koja bi išla uz ovo lice zahteva malo strpljenja. Idealna dužina raste nakon nekoliko nedelja do mesec dana. Zalisci igraju ključnu ulogu i trebali bi smekšati lice. To se postiže time što su dugački i deblji od ostatka brade, ali ne toliko da bodu oči. Brada bi trebala biti mešavina hrapave i neuredne.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar