Prosize kapsule

Piercing na jeziku OPASAN PO ZDRAVLJE!

Tetovaže i pirsing tela mogu biti odličan način kojim ćete svoje telo pretvoriti u pokretnu umetničku galeriju. Naravno, kada imaju smisla, dobro su urađeni i nose neku poruku. Međutim, nedavna istraživanja pokazala su da pirsing na jeziku ipak može imati i neke neželjene posledice. Osim što oštećuje zube i desni, izaziva infekcije, pirsing na jeziku može dovesti i do gnojne upale mozga što dalje može izazvati trajna oštećenja mozga.

Metalni pirsing se često sudara s prednjim zubima, zbog čega se između njih stvara razmak, a često dolazi i do lomljenja zuba. Nastala dijastema često se više ne može korigovati, a potiskujući druge zube može stvoriti dodatne probleme.

Osim toga, problemi mogu nastati čak i ako odlučite da odstranite pirsing. Događa se da jezik više ne može da se oporavi i mesto na kojem je bio pirsing se neprestano gnoji.

Iron Abs za vas

Osim problema sa zubima, pirsing može uzrokovati krvarenje, brojne infekcije, oštećenja desni, a može dovesti i do moždanog apscesa (gnojne upale) i time trajno oštetiti mozak.

Upravo zbog svega ovoga lekari upozoravaju da se s pirsingom ne treba igrati jer biste mogli trajno narušiti svoje zdravlje.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar