Prosize kapsule

Italijani zabranili miniće, ljubljenje, igranje fudbala i psovke na javnim mestima

Primorski grad u Italiji, Castellammare di Stabia, planira da zabrani mini-suknje i drugu otkrivajuću odeću, a sve na predlog gradonačelnika koji je pozvao na pridržavanje standarda javne pristojnosti.

Gradonačelnik Luigi Bobbio rekao je da će novi propisi pomoći “vraćanju urbane pristojnosti i boljem građanskom životu”. Oni koji se ne budu pridržavali propisa plaćaće kaznu između 25 i 500 eura.

Nova politika znači strogi dress code koji bi eliminisao sve što je “nepristojno”, od mini-suknje do kratkih šortseva, u kojima ljudi često šetaju ovim gradom. Predviđene su takođe i zabrane sunčanja, igranja fudbala na javnim mestima, kao i psovki, a ove predloge još trebaju usvojiti predstavnici gradske vlasti u ponedeljak.

“Mislim da je to ispravna odluka”, rekao je lokalni sveštenik, Don Paulo Cecere, dodavši kako je to takođe način borbe protiv sve prisutnijeg seksualnog uznemiravanja.

Castellammare di Stabia je samo jedan od talijanskih gradova koji su iskoristili dodatna ovlašćenja koja im je dao premijer Silvio Berlusconi, kako bi se pospešila borba protiv kriminala i lošeg društvenog ponašanja.

U drugim mestima zabranjeni su ljubljenje u automobilu, hranjenje mačaka lutalica, drvene klompe i upotreba kosilice vikendom, javio je BBC.

Izvor: Sarajevo-x.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar