Prosize kapsule

Ukrcao se u avion kao stari belac, a izašao kao Kinez?

Jedan 20-godišnji Kinez uspeo je u Hong Kongu da se ukrca na let za Kanadu, ostavivši osoblje aviona i graničnu kontrolu pod uverenjem da je u stvari starac bele rase.

Neimanovani mladić je sa maskom starca uspeo u Hong Kongu da prođe niz provera, kao što je pasoška kontrola koju sprovodi kineska vlada, pa nije jasno kako je uspeo da uđe u avion.

Jedino što osoblju aviona kompanije ’Air Canada’ bilo sumnjivo, jeste to što je ’deda’ imao neobično mladolike ruke. A onda je tokom avionskog leta, kojim je 29.oktobra putovao u Vankuver, starac odjednom ’postao’ mladić.

‘Za vreme leta je u toaletu skinuo masku i izašao kao Azijat u 20-im godinama’ rekli su iz granične agencije. Njih je osoblje aviona pre sletanja obavestilo kroz kakvu je transformaciju tokom leta prošao jedan od putnika.

Mladić je pred kanadskim agentima u početku tvrdio da je u pitanju zabuna i da on sa sobom ima samo jednu torbu. Međutim, kada su mu pokazali još dve torbe, od kojih je u jednoj bila silikonska maska koju je skinuo, ipak je na kraju priznao i zamolio ih da ga prime u zemlju kao izbeglicu. Pred agentima je čak morao da stavi masku i oponaša pokrete starca, kako bi ih ubedio u verodostojnost svoje priče.

‘U jednoj torbi su bile njegove lične stvari, u drugoj rukavice, a u trećoj maska starijeg belca za lice i vrat, braon kožna kapa, naočare i braon džemper’ rečeno je iz agencije. Dodato je da se mladić na let ukrcao tuđom kartom, kao i da je zadržan u pritvoru do završetka istrage.

Izvor: SrbijaNet

Slični tekstovi

Ostavite komentar