Prosize kapsule

Kako biti I OSTATI pozitivan!

Dinar će danas ojačati prema evru za 0, 000000007 para – juhu! Država je pokrenula sms pomoć zemljotresom pogogođenom Kraljevu, 50 dinara + porez (mora država i sebi da pomogne) – juhu! SOS prodavnice nude limun za 79 dinara – juhu! Kao što vidite, mnogo je razloga za pozitivan stav prema životu u naše vreme u našoj zemlji, ali i našem svetu. Toliko razloga za radovanje, sreću i osmeh na licu… Ipak, upravo taj osmeh i neka unutrašnja sreća (teško ju je naći, ali ko se dobro potrudi u tome može uspeti), jedini su siguran balast na koji se još uvek možete osloniti ako ne želite da potonete u onome što se zove našim svakodnevnim životom. Evo nekoliko saveta na temu kako ostati pozitivan, a najvažniji je, verujte nam – čuvajte se negativnih. Davljenici uvek vuku na dno.

Pomozi (ne)prijatelju

Da, treba pomoći svakome. To je ljudski, propisano je i pravilima svih svetskih religija (ljubi bližnjeg svog), ali i našim instinktima (bar nekima jeste). Ipak, negde treba povući granicu. Pomoći se može samo onome ko pomoć prihvata i ko, što je najvažnije, želi da pomogne samome sebi. Ako ne postoje ova dva osnovna preduslova, sva vaša energija biće zalud potrošena, a jedini rezultat će biti taj što ćete vi biti slabiji za onoliko koliko ste izgubili. Negativnim osobama jednostavno se ne može pomoći, ali zato one vama mogu odmoći. Savet – protiv njih se uvek borite osmehom i ne dozvolite da vas uvuku u svoje mračne umove.

Budi pozitivac

Žaštite se pozitivnim mislima, pozitivnim ciljevima u životu , ne davajte previše značaja svojim neuspesima, ne gubite vreme na analizi onoga šta bi bilo da je bilo, ali učite iz svojih grešaka i nastojte da se ne ponavljaju.

Ne zameraj

Nikada ne zamerajte drugima. Pokušajte da razumete razloge njihovih postupaka, a kada ih konačno shvatite, shvatićete i da ste se popeli jednu stepenicu iznad njih i da ste samim tim postali mudriji, zreliji i bolji. Uvek razmišljajte kreativno, stvaralački, nikada ne odustajte, ali se ne idealizujte. Samo uz dozu zdrave samokritike možete biti još bolji i usavršavati se do onog čoveka kakvim ste sebe zamislili sa 5, 10, 15 godina..

Budi istrajan

I nikada nemojte stati. Uvek postoji još nešto što se može naučiti, pročitati, čuti.. Onog trenutka kada izgubite moć da idete napred, da budete energija koja gura, učinićete prvi korak u popuštanju energiji koja potiskuje. Kada zapadne u kolotečinu, čovek se bavi nebitnim glupostima, nebitne gluposti vode u beskrajnu dokolicu koja stvara iskvarene umove, a ovakvi umovi su idealno tlo za stvaranje negativne energije i negativnih ljudi. Ne budi dokon – budi pozitivan! Samo ne HIV pozitivan…

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Kako biti I OSTATI pozitivan!

  1. To nepostoji jer u svakom kontinuitetu pozitivnomg razmisljanja dolazi do prekidanja pozitivnih misli nekom negativnom konotacijom,razlika je samo da li je ublazena ili izrazena ali je prisutna tako da se dzabe tesite!

    Medjutim ovo je normalno jer nevalja kad preovladava samo jedno ili drugo stanje svesti,kao sto postoji ravnoteza u prirodi tako je za nas bitna ravnoteza uma ili bolje receno balans izmedju pozitivnog i negativnog razmisljanja!

Ostavite komentar