Prosize kapsule

8 alternativnih primena PIVA!

Iako mi, pri tome pod ovim MI mislimo na sve muškarce, poznajemo jednu namenu svima nam dragog blagog alkoholnog napitka, nekih par hiljada godina poznatijeg kao PIVO, koja nam je sasvim dovoljna da isti napitak svrstamo u red rajskih nektara, manje je poznata činjenica (barem nama)  da pivo ima još makar 8 drugih upotrebnih vrednosti. Da li ste znali da…

Da li ste znali da se pivo može upotrebljavati kao:

Proizvod za kosu

Zahvaljujući kompleksu B vitamina, pivska pakovanja, sapuni, šamponi i balzami veoma su popularni i u industriji proizvoda za kosu. Oni joj daju čvrstinu, sjaj, elastičnost, volumen.. i zato kada vam se sledeći put neka riba bude p*osrala sa forom – to je moja Šauma, ne libite se odgovora – ne, to je moje pivo..

Sredstvo istrebljivanja puževa golaća

Ako ne znate šta da radite sa puževima koji su vam nagrdili cvećnjak (jer ga vi, kao i svaki muškarac imate) evo rešenja – PIVO. Puževi golaći su ludi za pivom. Samo uspite u činiju malo piva i stavite ga u vrt ili pored saksije i ove sluzave pivopije će za čas svoju ljigavu pojavu i doslovno utopiti u istom.

Razbija kamen u bubregu

Za sav šut i ostali građevinski materijal koji nosate u svom organizmu, pivo je već vekovima proveren lek. Tajna je u tome što vas primorava na češće mokrenje, pa samim tim i češće izbacivanje kamenčića iz vašeg mokraćnog sistema. Međutim, trebali biste znati i to da pivo isto tako stvara kamenje u bubregu ako ga nemate, pa vam fora – to ja radi prevencije.. neće proći.

Snižava pritisak

Po nekim istraživanjima pivo je u snižavanju pritiska čak efektnije od vina. Ovo se donekle može povezati i sa činjenicom da je hmelj daleki rođak marihuane, pa se bez zadrške za svakog pivopiju sa dužim stažom može reći, da je navučen na pivo.

Kupke od piva

U Austriji možete naići na takozvane pivske banje. Pivo je odlično za otvaranje i čišćenje pora kože i zato se u ovim banjama praktikuju pivske kupke. Zamislite to – malo se brčakte, malo popijete, samo molimo – bez uriniranja u bazenu!

Pivolovka za miševe

Baš kao što se puževi golaći lože na pivsku aromu, tako je i sa miševima. Jedina razlika je što se prvi udave u pivu, a drugi se prvo dobro uroljaju, a zatim i udave. E, to se zove blaženi kraj…

Leči nesanicu

Kao što smo već rekli, pivo ima sedativna svojstva, pa zato i nije čudo što se nakon flaše, dve, tri, gajbe, dve, tri… tako lako i slatko zaspe od njega. Jedina nevolja je što će vas usred noći sigurno probuditi zov pune bešike, ali vredi…

Mariniranje hrane

Pivo je odlično za prelivanje pečenja, naročito suvljeg mesa ili ribe (šaran) jer mu daje sočan ukus. Uostalom, pivom prelivena hrana – može li tu biti promašaja???

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “8 alternativnih primena PIVA!

  1. Pingback: 8 alternativnih primjena PIVA! | propanightmares.com

Ostavite komentar