Prosize kapsule

Imaju 18-oro dece i planiraju JOŠ!

Gil i Keli Bejts iz Tenesija su zbog velike ljubavi prema deci oduvek znali da će imati brojnu porodicu, a danas su roditelji čak osamnaestoro potomaka i planiraju da i dalje šire familiju.

’Imaćemo još dece ako bog dozvoli’ rekao je ponosni otac Gil (54).

Najstarije dete je Zak (21), a najmlađi je Džadson Vajat, koji je došao na svet pre samo dve nedelje. Otac porodice se bavi obrezivanjem stabala, a u poslu mu pomažu starija deca. Bejtsovi su ponosni što su uvek imali dovoljni za svoju mnogobrojnu porodicu i nikada nisu tražili nikakvu pomoć od države. Dok su starija deca završila slrednju školu ili studiraju, mlađi se školuju kod kuće, a većina dece svira neki instrument.

Tata Gil je zauzet stalnim širenjem kuće kako bi imali mesta za nove članove porodice. Trenutno imaju pet spavaćih soba, osam kupatila, dve kuhinje i ogromnu trpezariju, ali i svoju učionicu. Bejtsovi dogajaju decu po hrišćanskim načelima, a nedeljom uvek svi zajedno odlaze na misu. Uglavnom sami šiju svoju garderobu, a u kući nemaju televizor.

’Trenutno je odnos deset devojčica i osam dečaka. Mama mora da rodi još dva dečaka i sredi to’ našalio se Nejtan (17), jedan od starije dece.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Ostavite komentar