Prosize kapsule

Kurs sociološkog proučavanja fenomena Lady Gaga

Studenti Univerziteta Južne Karoline imaće jedinstvenu priliku da pohadjaju kurs sociologije čija će glavna tema biti trenutno najpopularnija i najkontroverznija pop pevačica Lejdi Gaga.

Univerzitet će svojim studentima ponuditi kurs na kojem će moći da proučavaju sociološku dimenziju kulturnog fenomena nazvan Lejdi Gaga.

Poznata pevačica, koja svojim ekscentričnim ponašanjem ne prestaje da privlači pažnju svetske javnosti, postaće tako predmet ozbiljne univerzitetske nastave.

Polaznici će od januara moći da se upišu na kurs čiji je glavni zadatak da “razjasni osnovne sociološke dimenzije slave” popularne američke pevačice. Kurs će voditi profesor sociologije Metju Deflem, koji za sebe kaže da je veliki fan Lejdi Gage. Bio je, po sopstvenom priznanju, na više od 28 njenih koncerata, skupio više od 300 CD-ova i osnovao sajt za njene obožavaoce.

U izjavi za “Njujork tajms”, Deflem je rekao da je osmislio ovaj kurs kako bi studentima približio fenomen slave i pomogao im da shvate šta znači biti poznat u savremenom društvu. On je rekao i da će pokušati da dovede Lejdi Gagu na univerzitet, mada je priznao da će to biti veoma teško, upravo zbog njene ogromne popularnosti.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Ostavite komentar