Prosize kapsule

Kardio trening

“Kardio” je moderan izraz za aerobni trening dužeg trajanja čiji je glavni cilj, pored poboljšanja aerobnih sposobnosti i opšteg zdravstvenog stanja, još i pokretanje metabolizma masti i smanjenje naslaga potkožnog masnog tkiva.

Ovaj je gej, čim ne gleda desno

Dokazano je da je potrebna aerobna aktivnost dužeg trajanja, preko 30 minuta, kako bi se pokrenula potrošnja masti kao primarnog uzvora energije za mišićnu aktivnost. A šta je glavna prepreka vidljivim trbušnjacima i izdefinisanim mišićima? – upravo masne naslage, naročito u  u trbušnoj regiji čemu su muškarci genetski skloni, pogotovo sa godinama.

Iron Abs za vas

Kako praktikovati kardio?

Kod kardio treninga su važne dve stvari – izbor aktivnosti i izbor intenziteta. Šta to znači? S obzirom da je svaka aktivnost u trajanju od pola sata i više prilično dosadna, važno je izabrati nešto što inače volite da radite. Obično je to trčanje, ali može biti i vožnja bicikla, plivanje, planinarenje, preskakanje vijače, pa možda i neki aerobik, ako ste sigurni u svoju muškost..

Što se tiče intenziteta, obično se preporučuje treniranje u zoni pulsa od 70 do 75 % od maksimalnog. Maksimalni se izračunava 220 – godine.

Većina novijih traka za trčanje ima ugrađene pulsmetre preko kojih možete jednostavno pratiti puls držeći se za ručice. Ako nemate pri ruci takvu traku ili birate neku drugu aktivnost osim trčanja, možete koristiti ručni pulsmetar.

Kardio trening treba ubaciti u režim treninga minimum tri puta nedeljno.

©MuskiMagazin.com

Slični tekstovi

3 komentara na “Kardio trening

  1. Pingback: Zašto uopšte trenirati? - Web-novine.com | Web-novine.com

Ostavite komentar