Prosize kapsule

Najpoznatiji bilderi svih vremena

Ovi momci danas jesu „kao odvaljeni od stene“, ali to svakako nisu postali preko noći. Svoje mišiće i figuru od koje zastaje dah, ali se i lede koske gradili su godinama. Iako bodybuilding mnogi ne smatraju sportom, može se reći da u njegovu sportsku prirodu ne treba sumnjati. Čak se može reći da je u pitanju ekstremni sport pošto su ljudi koji se njime bave sve samo ne obični. Upoznajte pet, verovatno najvećih zvezda bodybuildinga svih vremena.

Greg Valentino

Ovaj bodybuilder već je gostovao na stranicama našeg magazina u tekstu o opasnostima od steroida. Greg je svoju bildersku karijeru započeo sa 13 godina da bi do kraja svog puberteta obim mišica nabio na teško zamislivih 45 centimetra. Ipak, najveći rast u obimu njegove ruke dostigle su nakon 23 godine intenzivnih treninga kada je zahvaljujući steroidima njegova mišica u obimu imala neverovatnih 70 centimetara.

Mark Ruhl

Ruhl je poznat po svojim ramenima koja pomalo podsećaju na ramena lutke nekog akcionog heroja. Dakle – nerealna su, ali ipak REALNA. Bodybuildingom je počeo da se bavi u svojoj 19. godini kada su mu doktori dijagnozirali povredu kolena zbog koje više neće moći da se bavi fudbalom. Tada se okreće bodybuilding treninzima i za samo nekoliko godina intenzivnog rada (6 dana u nedelji) povećava širinu svojih prsa na 150 cm, a obim mišica na 60 cm.

Noah Steere

Ono što Noa izdvaja od njegovih kolega nisu toliko mišića koliko njihova kombinacija sa impozantnom visinom. Ovaj momak visok je 198 centimetara i sasvim smo sigurni da je u nekom daljem srodstvu sa Herkulom..

Ronie Colman

Tek da ne bismo ispali rasisti (kad smo već šovinisti i sve ostalo što uz to ide) među pet najboljih bildera svih vremena svrstali smo i jednog crnju. Reč je o Roniju Kolmanu koji je čak osam puta pobedio na jednom od najprestižnijih bodybuilding takmičenja Mr. Olympia. Dodatno, za ovog momka se ne može reći da mu je sva snaga u mišićima, jer je nešto smestio i u mozak. Kolman je diplomirao ekonomiju i tme dokazao da je u stanju i da caruje i da valja – klade.

Greg Kovač

Pazite ove dimenzije:

Visina – 193 cm

Težina – 180 kg

Obim prsa – 177 cm

Obim mišice – 65 cm

Aj se nađite sami sa njim u mraku u nekom budžaku…

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

7 komentara na “Najpoznatiji bilderi svih vremena

 1. Sta je sa Arnold Svajcerenegero-m koji je svojevremeno bio prvak sveta u bodi bildingu,da nije zbog omlitavelih misica pod stare dane pa je uprska sansu da udje u taj uzak krig jer nije ostao u formi (haha)!

 2. Arnold i dalje trenira,ali je prestao da se pokazuje pred kamerama zbog "Ronie Colman" taj ga je lik zeznuo u bodybildingu kad je bilo takmicenje 2009 😀

 3. LOL brate, misliš ovo su najveći frikovi bb-a. Ja sam u ovom sportu već 16 godina i za ovog Noah Steere nisam nikad ni čuo, toliko o tome. A kad lupiš ovakvu glupost da Arnold nije u najužem izboru onda bi te mlatno olimpijskom šipkom po nosu, života mi. Mani se ti bildera dečkonjo i drž se nekih prosečnih tema nije ovaj sport za tebe…;)

  • Ajde onda malibuilderu sastavi svoju listu TOP 10 bodi bildera svih vremena, pa da je objavimo! Slazemo se da treba neko strucan da pise o tome…

 4. Stalno nailazim na jako laicke clanke o bb ali ovo je stvarno previse. Greg Valentino se ne smatra ozbiljnim bodi bilderom, njegove ruke nisu tolike zbog steroida, vec zato sto ubrizgava sintol, na internetu se mogu videti snimci, kako je izgledao njegov biceps kada je to sa sintolom krenulo naopako. Njegov opis je vise…Najpoznatiji vasarski zongleri.
  Najpoznatiji bodi bilder svih vremena je Arnold, ne postoji niko ko je imao vise od 7 godina osamdesetih a da ne zna za njega. Njegov uticaj na popularnu kulturu je ogroman, zar treba govoriti o tome…
  Izostavljen je Dorian Yates, jedan od najuticajnijih bodi bildera ikada kao i Lee haney, covek koji je vladao bodi bildingom osamdesetih, posle povlacenja Svarcenegera. Izostavljeni su i Kevin Levrone, Flex Wiler, Shawn Ray , Naser El Sombaty…
  Noah Steere i Markus Ruhl su druga klasa bodi bildera i nikada nisu ni ozbiljno prisli tituli Mr.O., Niti su poznati siroj publici.

Ostavite komentar