Prosize kapsule

Discovery snima emisiju o mostu na Adi

Novi most preko Save koji se trenutno gradi, izazvao je toliko veliku pažnju medija da će biti predstavljen u novoj sezono emisije ’Gradimo veće i bolje’, koja će biti prikazana na kanalu ’Discovery’.

Ekipa sa te televizije će početkom decembra snimati jednu od epizoda popularne emisije u Beogradu, a tema je baš most preko Save.

Voditelj Deni Forster, koji obilazi impresivne građevine širom sveta, objašnjavaće gledaocima proces izgradnje mosta, što će biti i detaljno prikazano. Kako se saznaje, poseban akcenat u emisiji će biti stavljen na to da se radi o najvećem mostu sa jednim pilonom na svetu, a sam most će biti otporan na zemljotrese. Interesantno je i to što je u pitanju najveća operacija zavarivanja u Evropi, a izgradnja podrazumeva podizanje jednog od najtežih tereta ikad pokušano.

Pilon će inače biti jedinstven po svojoj visini od dve Beograđanke, i visećem mostu će omogućiti raspon od čak 376 metara. Most će biti deo budućeg Unutrašnjeg magistralnog prstena i na njemu će se nalaziti šest saobraćajnih traka, dva koloseka za budući metro koji će preko njega prelaziti i staze za pešake i bicikliste sa obe strane mosta.
Emisija o mostu preko Save biće prikazana na ’Discoveryju’ u maju 2011.  godine.

Slični tekstovi

Ostavite komentar