Prosize kapsule

Ćavi najbolji fudbaler za 2010. ?

Fudbaler španske Barselone Ćavi trebalo bi da dobije “Zlatnu loptu”, namenjenu najboljem igraču sveta u 2010. godini, smatraju čitaoči madridskog sportskog dnevnika “Marka”.

U anketi, čije je rezultate taj list objavio u današnjem broju, učesnici su mogli da glasaju za Ćavija, Andresa Inijestu i Lionela Mesija, koji su se našli u užem izboru za prestižno priznanje Medjunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Ćavi je dobio više od 37.000 glasova, odnosno 60,3 odsto anketiranih, a strelac jedinog pogotka u finalu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi Inijesta 25,4 porcenata. Treći član čudesnog trija Katalonaca, argentinski reprezentativac Mesi, izbor je 14,2 posto čitalaca tiražne “Marke”.

U izboru za trenera godine pobedio je šef sturučnog štaba  Barselone Djozep Gvardiola sa 44,1 odsto glasova. Španski čitaoci dali su portugalskom treneru na klupi madridskog Reala Žozeu Murinju 31,9, a čoveku koji je “crvenu furiju” prošlog leta doveo do planetarnog trona Visenteu del Boskeu samo 24 procenta glasova.

Dobitnika “Zlatne lopte” FIFA će saopštiti na svečanoj ceremoniji zakazanoj za 10. januar u Cirihu.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Ostavite komentar