Prosize kapsule

Naučnici otkrili da vagina provodi struju!

Jedno egipatsko istraživanje bavilo se dokazivanjem hipoteze da vagina proizvodi električne talase koji uzrokuju vaginalne kontrakcije prilikom seksualnog odnosa.

‘“Elektrovaginogram: studija o vaginalnoj, električnoj aktivnosti i njenoj ulozi u seksualnosti i seksualnim poremećajima“ naziv je istraživanja koje su naučnici sa Univerziteta u Kairu sproveli uz pomoć 24 žene dobrovoljca, a koje su svetski mediji svrstali među najčudnije studije ikada.

U studiji je merena jačina električnih talasa u vaginama ispitanica, kojima su na zid genitalija bile prikačene dve elektrode a istovremeno, meren je i vaginalni pritisak pomoću manometrične cevi. Istraživači su otkrili da eletkrični talasi nastaju na početku materice odakle se šire prema ulazu vagine i odgovorni su za kontrakciju vaginaln ih mišića koji povećavaju seksualno uzbuđenje. Saznali su i da izvor ovih impulsa u gornjem delu ženskog polnog organa predstavlja G tačka, najosetljivije područje čijom stimulacijom žene postižu orgazam.

Nakon ovih otkrića, naučnici su zaključili da elektrovaginogram ubuduće može da se koristi kao instrument za istraživanje seksualnih poremećaja.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Ostavite komentar