Prosize kapsule

Moderni muški parfemi i pravila nanošenja

Kozmetika za muškarce poslednjih godina doživljava procvat. Nije reč samo o kremicama, gelovima za tuširanje i drugim preparatima za ličnu higijenu, već i o ekspanziji parfema za muškarce. Ovih dana na rafovima bolje opremljenih parfimerija možete naći mirisnu paletu za svakog muškarca — sportski, ležerni, zavodnički, ozbiljni, poslovni. Zaista je lako pronaći parfem za sebe. U tekstu koji sledi otkrićemo vam koji su to najpopularniji muški parfemi u godini za nama, kao i još nekoliko trikova..

Vrste muških parfema

Muški parfemi se prema osnovnoj mirisnoj noti mogu podeliti na muževne, intenzivne, hladne, senzualne, mošusne, životinjske, prefinjene i osvežavajuće. U zavisnosti od toga kako se osećate i kakva aroma prija vašem čulu mirisa, biraćete i vrstu parfema koju ćete staviti na sebe. Međutim, svaki parfem, pre nego ga kupite, obavezno morate isprobati na koži. Razlog tome je što isti parfem na različitoj koži miriše drugačije. Možda na vašoj koži  isti parfem neće mirisati kao na vašem prijatelju.

Moderni muški parfemi 2010

Godinu za nama obeležili su parfemi poput „Grey Vetiver” Toma Forda. Osnovna nota je citrusna koja vremenom lagano prelazi u drvenast miris. “Vintage Black”, parfem Keneta Kola, ima intenzivnu mačo aromu koja je takođe zasnovana na kombinaciji citrusa i drvenaste arome. “Jean Paul Gaultier Le Male” klasičan je odabir za zavodnike i snažne muškarce. Uostalom, bočica sve govori… Godinu za nama obeležili su i “Yves Saint Laurent La Nuit De L’Homme”, još jedan od zavodničkih parfema, neizostavni “Million Paco Rabanne”, zatim parfem za malo ozbiljnije prilike “Dolce & Gabbana The One Gentleman”, i sportski parfem “Gucci sport”.

Kako se nanosi parfem?

Poenta parfema je pre svega da mirišete. Međutim, parfemom morate da zainteresujete čulo mirisa slučajnog ili namernog prolaznika, a ne da ga njime spržite. Budite umereni pri nanošenju parfema. Parfemi bez pumpice nanose se direktno na pulsne tačke (zglobovi, vrat), a parfeme sa pumpicom najbolje je naprskati ispred sebe, negde u visini grudi (nakon tuširanja, jer su tada pore najšire i parfem se najbolje apsorbuje) i samo prođite kroz taj aromatični oblak kako bi se miris jednostavno prilepio za vas.

Još nekoliko korisnih saveta možete naći u našim tekstovima:

Kako odabrati parfem i PRAVILA NANOŠENJA

Kako odabrati kolonjsku vodu?

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar